Search here...
TOP
Sporttips

Sport jij al met het hele gezin? + 8 Tips van andere mama’s!

Wat is er nou lekkerder dan te kunnen sporten wanneer jij het wilt? Precies! Niks! Maar uh, hoe dan? Je hebt ook nog kinderen namelijk die ook jouw aandacht nodig hebben. Wij hebben de oplossing gevonden, sporten met het hele gezin!

Spontaan idee

Een tijdje geleden schreef ik al een blog over sporten met kinderen, maar door de tijd doe je weer nieuwe ideeën op of gaan dingen uiteindelijk makkelijker, omdat je kinderen groter worden, Zo zijn mijn man en ik onlangs begonnen met sporten met het hele gezin samen. Het idee ontstond eigenlijk heel spontaan. Hij wilde gaan hardlopen en vond het leuk als ik op de fiets meereed. Ik snapte de lol er niet zo van: kijken naar hoe hij rent, terwijl hij ook nog eens muziek luisterde. Wat is het hele idee ervan dan? Ach, ik moest toch nog productfoto’s maken van een nieuwe outfit, dus ik trok die outfit aan en stapte met de jongste op de fiets. De oudste was uit logeren.

De natuur in met het gezin

We vertrokken achter de man aan. Wij wonen hier heel landelijk, dus je hoeft je eigenlijk niet te vervelen onderweg. Overal naast de weg vind je paardjes, koeien en schaapjes en alles staat in dit seizoen mooi in de bloei. De jongste keek zijn ogen uit (en ik ook) en riep af en toe iets onverstaanbaars. De man liep ondertussen hard, we volgden zijn tempo en stopten af en toe om te kijken hoe hij bepaalde oefeningen uitvoerde. Na en half uur zat zijn training erop, maar we waren nog niet thuis. ‘Nu jij!’ riep hij. Ik? maar ik was er niet echt op gekleed met mijn te warme sportoutfit en de 25 graden buiten. Ach, wat maakt het ook uit. Ik maakte het rondje maar even af.

Zou het lukken met de oudste erbij?

De keer daarna besloten we om met het hele gezin te gaan. Het enige punt is, dat we niet wisten of de kleuter van 4,5 jaar een ronde van 6/7 kilometer wel zou kunnen en willen uitfietsen. Hij kan niet meer op mijn fiets meegenomen worden, maar zelf heel goed fietsen. We fietsen de laatste tijd wel vaker en merken dat hij fietsen echt het tofste vindt wat er bestaat, dus we waagden het erop en het ging perfect! Hij vond het top en super leuk, ook al is hij twee keer onderuit gegaan. De jongste zat weer lekker achterop en papa en mama konden om de beurt 30 minuten trainen. Het is zo leuk om een nieuwe manier te hebben gevonden om te sporten, die voor iedereen leuk is! En je hebt meteen je eigen cheer-team mee. Zo schattig!

Tips van andere mama’s

Via Instagram vroeg ik andere mama’s hoe ze tijd maken om te sporten. Misschien zit daar voor jou ook een goeie tip tussen, Dit is wat ze zeiden;

  • Tijdens de zwemles ren ik een paar rondjes om het gebouw. Plannen kun je leren! Of je nou 1 of 3 kinderen hebt
  • Het is wat lastig plannen af en toe, maar ik heb twee lieve oppasmeisjes. Ik ga ook vaak wanneer mijn zoon op school is en ik vrij ben. Daarnaast sport ik thuis met gewichten. Dat is heel leuk, want dan moedigt mijn zoon me aan. Opties genoeg, zelfs als alleenstaande moeder
  • Ik neem ze mee of laat ze thuis, maar mijn kinderen zijn al wat ouder
  • Ik ga lopen met de kinderen in de fietskar als ze bij mij zijn
  • Als mijn man thuis is, ga ik naar de sportschool
  • Mijn zoon doet mee
  • Thuis trainen (met of zonder kids aanwezig) en buiten hardlopen als de kids naar school zijn
  • Als ik mijn zoon naar school breng, fiets ik door naar de sportschool en na iedere WC beurt doe ik 10 squats 

Heb jij nog een goeie tip om sport en ouderschap te combineren?

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.