De juiste sportkleding tijdens je zwangerschap uitkiezen doe je zo!

De juiste sportkleding tijdens je zwangerschap uitkiezen doe je zo!

Sporten is hip! Overal word je ermee geconfronteerd tegenwoordig. De sportkleding-lijnen schieten uit de grond als paddenstoelen, maar wat als je zwanger bent? Hebben sportmerken daar ook aan gedacht? Jazeker! Waar moet je zijn? Ik ga je hier meer over vertellen.

Sportkleding is fashion

Sportkleding is overal, zelfs in de kast van de niet-sportieve mens. Je kent het wel: die ene lekkere joggingbroek, waar je helemaal nooit in hebt gejogd, maar lekker onderuit gezakt mee op de bank hangt met een chippie en een film. De industrie speelt er op in, er wordt zelfs steeds meer casual sportkleding gemaakt: broeken die je gewoon naar je werk aan kunt trekken.

Zo geldt het ook voor de zwangere vrouw onder ons: sporten tijdens de zwangerschap is iets wat steeds meer gebeurd. Het is heel goed voor jou en je kindje, zolang je dit verantwoord doet, alleen is er (nog steeds) zo weinig sportkleding in te krijgen.

Tijdens mijn zwangerschappen ben ik ook flink opzoek gegaan naar het zogenoemde ‘pregnancy activitywear’ en ik snap zelf ook niet zo goed waarom dit anno nu nog steeds niet in overmaat verkrijgbaar is in de winkels.

Waarom speciale zwangerschaps-sportkleding?

In de beginfase van je zwangerschap kan je de gewone sportkleding makkelijk dragen, maar zodra je buik gaat groeien, ga je merken dat het niet meer comfortabel zit. Natuurlijk kan je de band van de legging onder je buik dragen, maar wees ervan bewust dat je buik tijdens het sporten niet ondersteund wordt. Je kan dit wel oplossen met een buikband bijvoorbeeld. Ik raad jou die sowieso aan, als je wilt sporten tijdens je zwangerschap. Een buikband zorgt ervoor dat je rug niet overbelast raakt, zodat je meer uit je workout kunt halen.

Waar is deze sportkleding te vinden?

Je moet even heel goed zoeken naar sportkleding die echt met je gaat meewerken. Gelukkig heb ik dat al voor je gedaan! Hierbij mijn top drie favo- en meest betaalbare shops op een rijtje;

  1. Mom in Balance
  2. Mamalicious
  3. Active Mama

Sportkleding aangepast op je zwangerschap is echt heel fijn. Je buik wordt goed ondersteund, de banden van de legging prikken niet in je buik, het shirt is lekker lang, valt heerlijk warm over je buik en je kunt heerlijk vrij bewegen. Ideaal voor een workout of een rondje hardlopen. Denk ook goed aan je uitrusting, zodra je ‘s avonds nog een rondje gaat lopen!

Veel sportplezier!

 

Uitgelichte afbeelding bron: Canva

Eigenaar Mom on Top | Getrouwd | Moeder van twee jongens | Hardlopen | Bootcamp | Yoga

Eigenaar Mom on Top | Getrouwd | Moeder van twee jongens | Hardlopen | Bootcamp | Yoga

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: