Snacks, wie is er niet gek op? | De Snack-tag

Snacks, wie is er niet gek op? | De Snack-tag

Een heerlijk snackje op zijn tijd is iets waar ik echt naar uit kan kijken. Daarom sport ik stiekem. Om te kunnen snacken dus. Ik aarzelde dus ook niet, toen ik werd getagd door Niels van Tips voor Papa’s om ‘De Snack-tag’ in te vullen. Oorspronkelijk bedacht door Merel van Lotus Writings, maar bij deze verklap ik mijn guilty pleasures..

Wat is je favoriete Fast Food restaurant?

Eigenlijk ben ik fan van allemaal. Burger King, KFC, Domino’s, maar met stipt op nummer één staat voor mij toch mijn grote liefde de McDonald’s. Vroeger reed ik vaak met mijn jeugdvlammen door de drive om ‘s avonds nog kip 6 of 9 te scoren mét BBQ-saus natuurlijk. De perfecte date hoor. Lekker driven. Kan je mij echt blij mee maken.

Zoete of zoute popcorn?

Zoute! Zeker weten! Heerlijk! Maar dan wel in de bioscoop of thuis met een film. We kopen wel eens zo’n zakje die je thuis kan poffen. 9 van de 10 keer is of alles verbrand of de helft niet gepoft, maar het blijft een leuke uitdaging.

Wat is je favoriete ijsje?

Heel eerlijk ben ik niet zo van het ijs, behalve als het volop zomer is. Dan gaan de Cornetto’s en de Magnums erg hard. Hele dozen gaan de vriezer in. Mijn oudste en ik nemen er soms wel twee achter elkaar. Je hebt voor kinderen ook van die hele handige lekbakjes die je aan het stokje kan schuiven. Zo blijft alles lekker schoon. Voor 2 euro koop je ze bij de Prenatal.

Beschrijf de allerlekkerste taart die je ooit hebt gehad

De lekkerste taart.. Eigenlijk vind ik de slagroomtaarten van de HEMA heel lekker. En de taarten van Multivlaai en de taarten van Jacobs in Leiden. Ik hou dus niet van appeltaarten of boerenjongens. Daar zitten krenten in.

Thuisbezorgd.nl of zelf iets te snacken maken?

Als we voor een snack van Thuisbezorgd gaan, gaan we meestal voor pizza van Domino’s. Heerlijk eentje met pulled pork en BBQ-saus (daar is ‘ie weer), Hawaï of tonijn. Dit is wel een snelle oplossing dan, tenzij je op zaterdagavond bestelt, wat moet je dan lang wachten op je pizza zeg! Soms bestellen we sushi, maar ik vind het bestellen best duur. Voor veel minder geld kan je 5 rondes doen in het restaurant. Zelf snacks maken doen we ook regelmatig. We hebben hele leuke kookboeken gericht op de happenplank. Als de kinderen gegeten hebben en op bed liggen, maken mijn man en ik soms een plankje. Heel gezellig en lekker.

Ga je voor het kaasplankje of een schaaltje M&M’s?

Kaas vind ik nou niet echt een feestje. Op brood, lekker dopend in een soepje wel. Of een blokje tijdens een verjaardag is ook nog te doen, maar een kaasplankje? Nee, dank je. Ik zie het soms als dessert staan op de menukaart in het restaurant, maar ik kan me er niets bij voorstellen. Dan liever een schaaltje M&M’s. Dat weten mijn collega’s ook wel. Zakken gingen erdoorheen toen ik zwanger was.

Wat is je favoriete tussendoortje?

Chocola! Heerlijk bij een kopje thee. Vooral Johnny Doodle, alhoewel dat de laatste keer niet zo goed ging. Bij de eerste hap vloog mijn vulling er al uit en mijn snackavond was direct voorbij. Ik lag dus nog om 22.00 uur op een zaterdagavond in de tandartsstoel, met verdoving en al en heb twee weken niet meer kunnen eten. Boe.

Warme of koude appeltaart?

Geen. Dat had ik al duidelijk gemaakt. Vooral niet met slagroom erop. Ik pas.

Wat bestel je het liefst op een terrasje?

Als het een keer voorkomt, dat we op een terras kunnen zitten als ouders, dan bestel ik graag een bittergarnituur. Of een tosti Hawaï. Of een heerlijke sandwich, liefst met carpaccio.

Wat is je favoriete chipssmaak?

Ook niet echt een chipsfanaat hier. Maar als ik dan moet kiezen, ga ik voor Bugles met spuitkaas.

Nou, tijdens het schrijven van dit artikel zit ik alweer aan een kop thee met een hele reep Tony’s. Ach, genieten is het belangrijkst. Wat is jouw favoriete snack?

Afbeeldingen bron: Unsplash.com

Eigenaar Mom on Top | Getrouwd | Moeder van twee jongens | Hardlopen | Bootcamp | Yoga

Eigenaar Mom on Top | Getrouwd | Moeder van twee jongens | Hardlopen | Bootcamp | Yoga

  1. Zei iemand chocolade én Tony’s? Je hebt mijn aandacht!
    Sushi bestellen is zooo duur hé, ik doe dat ook niet meer. Je kan het zelf veel goedkoper maken, maar in mijn geval lukt het rollen nog niet zo prima. Sushibowl is ook een leuk alternatief om zelf te maken.

  2. Dit was echt een marteling voor te lezen! Al doen lekkere dingen passen niet in mijn “ik moet dringend een kilo of 30 kwijt” visie. ????
    Mij kan je eigenlijk met alles blij maken, zoet, zoute taart, ijs, kaas, laat maar komen!

  3. Mijn favoriete fast food restaurant is Burger King of KFC. Quick vind ik qua smaak echt minder goed. Ik ben eigenlijk voor zoete popcorn :)) Zelf ben ik ook niet fan van een kaasplankje. Het is wel lekker, maar niet overheerlijk. Dus ik ga voor de M&M’s! Appeltaart vind ik dan wel lekker :))

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: