Search here...
TOP
Kids

5 redenen waarom ze voor moeders de rode loper uit zouden moeten leggen

Het leven als moeder is prachtig. Je hebt het mooiste cadeau gekregen wat je je kunt wensen, maar daar heb je ook flinke offers voor moeten brengen. Daarom 5 redenen waarom ze voor ons als moeder de rode loper zouden moeten uitleggen.

1. Negen maanden geen wijn en sushi

Vanaf dag één dat je die positieve test in je handen hebt, wil je zo goed en gezond mogelijk leven voor je kindje. Dat betekent geen wijn, geen sushi, geen filet americain, geen kazen van rauwe melk, geen biefstuk medium gebakken, geen roofvis en geen rauwe kiemgroenten. Voor negen hele maanden lang hè? Eigenlijk vind ik dit wel twee rodelopers waard. Een voor de voordeur en één voor de achterdeur.

2. Je puni zal nooit meer hetzelfde zijn

Na die negen maanden wil je zo snel mogelijk dat het kind je buik verlaat, als het niet eerder is. Je wilt je eigen lijf weer terug, je voeten weer kunnen zien en je benen zelf weer kunnen scheren. Ook wil je dit natuurlijk deels omdat je alle genoemde levensmiddelen bij punt 1 hebt gemist. Maar zie dit maar te redden zonder (kleer)scheuren. Oftewel: de bevalling is prachtig mooi en intens pijnlijk. Ten minste, zo heb ik het ervaren. De weken daarna loop je niet zo hard en zit je waarschijnlijk op een houten plank. Reden voor een rode loper, ook al denk ik dat jij de enige rode loper bent die je krijgt.

3. De slapeloze nachten

Vanaf het moment dat je moeder bent, begint jouw moederinstinct op volle toeren te draaien. Dus ook midden in de nacht. Elk piepje, geeuwtje, huiltje of kuchje hoor jij. Daar hebben vaders over het algemeen niet zoveel last van, van dat instinct. Die slapen rustig door gehuil heen en dus ga jij er maar uit, wat betekent dat je er weer een half uur over doet om vervolgens weer in slaap te komen.

4. Dubbele rol in de samenleving

Ik kwam laatst een quote tegen die me raakte; ‘We expect women to work like they don’t have children and raise children as if they don’t work. En zo is het ook. Hier hoef ik verder geen tekst aan toe te voegen.

5. Je kind op nummer één

Dit geldt ook voor vaders uiteraard, maar je zet je kind op nummer één. Jouw eigen leven doet er ook nog toe, maar het staat af en toe op een wat lager pitje. Als je met vakantie gaat bijvoorbeeld, denk je niet meer aan waar je het mooiste strand hebt of waar de leukste kroegen zitten, maar zoek je een park die de leukste waterglijbanen heeft en animatie. Als je op je werk gebeld wordt dat je kind ziek is, vlieg je meteen naar huis. Je kruipt bij je kindje in bed als het niet kan slapen of stopt het in je eigen bed. Ook als dat betekent dat je zelf niet aan je nachtrust komt. Je doet dingen om je kind blij te maken, wat dat maakt jou als ouder ook blij. Onvoorwaardelijke liefde heet dat en dat doet alle voorgaande punten als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Lees ook: Genderneutraal opvoeden niet van deze tijd

Mom on Top
TAGS:

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.