Search here...
TOP
Health

Wat jij nog niet wist over magnesium

Magnesium is een mineraal dat je hard nodig hebt om diverse processen in jouw lichaam goed te laten verlopen. Zonder magnesium voel je je niet zo erg fijn. Waarvoor je magnesium nodig hebt en welke magnesium moet je hebben? Lees verder!

De functies van magnesium

Magnesium is een zoutig mineraal dat helpt bij heel veel diverse processen, zoals de aanmaak van bot en spieren, het geeft je meer energie, het helpt bij de overdracht van prikkels in spieren en in de zenuwbanen en het helpt onder andere bij een goede werking van een aantal enzymen. Zodra je een tekort aan magnesium hebt, kun je diverse klachten gaan ervaren, zoals hoofdpijn, slapeloosheid, spierpijn en kramp, hoge bloeddruk en zelfs psychische problemen zou erdoor je kunnen krijgen.

Magnesium in voeding

In je voeding zit magnesium. Het is daarom belangrijk dat je gezond en gebalanceerd eet. Magnesium kun je halen uit volkoren brood, vlees, het zit in noten, in groente en in melk. Helaas daalt het mineraalgehalte in landbouwgrond, waardoor we sneller een tekort aan magnesium krijgen. Daarom kun je jouw magnesium tegenwoordig ook aanvullen door middel van sprays of tabletten. Lifeforce heeft bijvoorbeeld een heel assortiment aan pure magnesium, zodat jij je magnesiumgehalte op pijl kunt houden.

Wanneer gebruik je extra magnesium?

Extra magnesium kun je gebruiken als je bijvoorbeeld veel sport, wanneer je veel stress ervaart of wanneer je jouw concentratievermogen wilt verbeteren. Ook als je slapeloosheid ervaart of psychische klachten ervaart, zoals een burn-out of depressie. Je kunt het ook gebruiken tijdens of na je zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding.

Magnesium calculator

Via de website van Lifeforce kun je heel makkelijk jouw magnesiumbehoefte berekenen. Klik op deze link.

Waarom magnesium van Lifeforce?

Lifeforce gebruikt alleen pure magnesium gewonnen uit de Zechstein bron in Nederland. De verpakkingen van de spray zijn ook vrij van metalen, zodat het magnesium niet kan gaan roesten. Je wilt geen roest op je huid smeren. De sprays worden direct in de huid opgenomen en dat schijnt effectiever te zijn dan via de maag. Magnesiumchloride is een lichaamseigen vorm van magnesium. Het is veilig en effectief en op deze manier kan er ook geen overdosis ontstaan, zodat je bijwerkingen krijgt. Een erg fijn product waar ik jou 30% korting op mag geven met code Kimberley30. Dat is lekker he? Enjoy!

Lees ook: de gezonde voordelen van appelazijn

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

6 COMMENTS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.