Search here...
TOP
Sportkleding Sporttips

Hoe kies je de juiste sportkleding?

Sportkleding uitkiezen is niet altijd even makkelijk. Heb je net een heel mooi setje gekocht, blijkt het door te schijnen, af te zakken of totaal niet functioneel te zijn. Hoe zoek je nou de juiste sportkleding uit? Watch and learn.

Kies je sport

Ga je hardlopen, yoga doen of ga je gewichtheffen? Deze sporten zijn compleet divers en vragen dan ook om een andere kledingkeuze. Indien je gaat hardlopen moet je goed nadenken over de sportkleding die je aanschaft. Je sportlegging of shorts moeten namelijk goed blijven zitten, want een afzakbroek is heel erg vervelend met hardlopen. Kies een sportlegging met een touwtje erin bijvoorbeeld. Daarnaast is het ook belangrijk dat je gaat voor een goede sportbh. Je borsten krijgen veel beweging te verduren tijdens een rondje, dus zorg ervoor dat de schokken goed worden opgevangen. Zeker als je zwanger bent en wilt gaan hardlopen!

Ga je doen aan krachttraining? Zorg dan dat je een sportlegging hebt die niet doorschijnt tijdens het squatten. Zorg er ook voor dat je kleding goed strak zit en je niet te veel los stof hebt hangen rond je armen, dat gaat in de weg zitten. Zorg dat je vrij kunt bewegen. Heel handig is om een sportbh te kiezen met een ritsje aan de voorkant, zodat je na een stevige workout via de voorkant je bh af kan doen en je niet met verzuurde armen je bh over je hoofd hoeft te trekken.

Bij yoga is het natuurlijk heel erg belangrijk dat je kleding net zo flexibel is als jij. Het is niet prettig als je niet vrij kunt bewegen.

Zorg dat je je lekker voelt in sportkleding

Wat ook heel belangrijk is, is dat je sportkleding uitkiest waarin jij je fantastisch voelt! Heb je onzekerheden rondom bepaalde lichaamsdelen, kies dan het model dat bij je past. Zo heb je bijvoorbeeld sportleggings met een hoge tailleband om je middel slanker te doen lijken. Daar ben ik persoonlijk erg fan van! Dat zit namelijk heel lekker. Ben je niet zo’n opvallend type, kies dan ook gewoon sportkleding met neutrale kleuren. Ben je wel iemand die graag gezien wordt, kies dan juist iets opvallends! Ga dan eens voor een sportlegging van Fit en Style! Deze webshop heeft allemaal hele gave en opvallende printjes, waardoor je straalt tijdens jouw workout.

Kleed je op het weer

Dan is het tot slot ook heel belangrijk dat je de juiste kleding uitzoekt op het weer. Is het heel erg warm, dan is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je zo min mogelijk kleding draagt tijdens het sporten. Is het koud buiten, kleedt je dan in laagjes, zodat je de laagjes ook weer uit kunt trekken als je het warmer krijgt tijdens de workout.

Nu je dit weet, kan jij lekker aan de slag om jouw perfecte sportkleding te vinden. Fijne workout!

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.