Search here...
TOP
Supplementen

De gezonde voordelen van appelazijn

Appelazijn is een wondermiddel! Het sap komt uit het pulp van gepureerde appels. Helaas kennen niet veel mensen de werking hiervan, Je kunt het drinken, gebruiken in het huishouden en op je lijf smeren, maar waarom is het zo goed? Ik zet een aantal voordelen voor jou op een rijtje.

Als je iedere dag een lauw glas water met één of twee lepels appelazijn drinkt, heeft dit heel veel voordelen voor je. Let er wel op dat je dit niet puur drinkt, maar altijd verdunt met water en met een rietje drinkt, om je tanden te beschermen voor het zuur en dat je altijd voor een troebele, onbewerkte versie gaat, zoals bijvoorbeeld Bragg Appelazijn.

Schimmelinfectie

Doordat appelazijn vol zit met belangrijke enzymen kan appelazijn een schimmelinfectie bestrijden. Het versterkt de aanmaak van bacteriën in de darmflora, ontgift je lichaam en zuivert je bloed. Drink 1 of twee eetlepels appelazijn met water of breng het direct aan op de huid in het geval van een voetschimmel of schimmelnagel.

Allergieën

Appelazijn kan ook helpen bij allergieën doordat het natuurlijk antihistamine bevat. Zodra een allergie opkomt, maakt je lichaam histamine aan. De anthistamine voorkomt dus dat er rare reacties optreden zodra je met de allergische stof in aanraking komt.

Brandend maagzuur

Zodra er te weinig zuur in de maag zit, kan er brandend maagzuur optreden. Door het drinken van appelazijn, kan dit hersteld worden.

Afvallen

Appelazijn bevordert je spijsvertering en zorgt er ook voor dat je minder trek krijgt in allerlei lekkere snacks. Ben je al lekker aan het hardlopen of fitnessen, dan helpt het je ook sneller vet verbranden. Ook zorgt het ervoor dat je veel meer energie krijgt! Drink dit dan 3x per dag voor elke maaltijd in water.

Lees ook: 4 redenen om groepslessen te nemen

Haar en huid

Ook kun je het in je haar smeren, want het zuivert je haar en helpt tegen haaruitval en roos. Meng een beetje appelazijn met water en laat het even intrekken in je haar. Spoel het daarna goed uit. Je kunt het ook op de huid deppen met een watje in het geval van bijvoorbeeld eczeem, een droge of een vette huid. Het herstelt je natuurlijke PH-waarde. Doe dit alleen niet vaker dan 2 keer per dag.

Maar dit is niet alles

Er zijn nog veel meer dingen waar appelazijn goed bij helpt! Het is echt een wondermiddel. Je kunt er zelfs je hele huis mee schoon maken. Nogmaals is het belangrijk om voor een troebele versie te gaan, zoals Bragg.

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.