Search here...
TOP
Beauty

Deodorant die goed is voor jou EN voor de planeet

Deodorant van We love The planet. Deze natuurlijke deodorant zit in een lief stoer klein potje. De crème deodorant van We Love The Planet bestaat echt alleen maar uit 100% natuurlijke ingrediënten en is biologisch gecertificeerd. Er zijn geen synthetische en huid-belastende ingrediënten aan toegevoegd en de deodorant bevat geen aluminium. Hierdoor is de deodorant beter voor jouw huid en voor onze planeet.

Lekker vies of lekker fris

Mijn vriend is met deze deodorant begonnen. Er zat een potje in de Jouwbox van Ralph Moorman. Ik wilde het zeker NIET gebruiken maar hij is helemaal fan! Mijn eerste reactie: Deodorant in een potje, gatver! Als ik halverwege mijn dag ben en ik vind dat ik deodorant nodig heb, dan ben ik dus al bezweet en stink ik. Moet ik dan elke keer met mijn vinger door dat potje crème deodorant heen om vervolgens mijn bezweette oksel in te smeren? Ik blijf gewoon veilig bij mijn deodorant die ik kan sprayen. Mjn zweet wordt er niet minder op, maar dan ruik ik in ieder geval weer even fris.

Tot het moment dat mijn vertrouwde deodorant op was. Ik heb altijd een voorraad, maar dit was de laatste deodorant van de voorraad. Ik wilde toch echt ’s ochtends lekker fris de dag starten en omdat mijn vriend fan was geworden van deze natuurlijke deodorant, had ik hier nog wel voorraad van. Nou, vooruit dan maar: ik gaf me over! Het perfecte moment om te kijken of mijn oordeel wel terecht was.

Let’s try We Love The Planet!

Ik probeerde de sensitive versie. Ook al bestaat deze deodorant uit alleen maar natuurlijke producten, mijn huid is zeer gevoelig dus ik ging op safe. Eerst mezelf gewassen, anders ga ik gelijk met vieze vingers dat potje in en dan hoef ik het daarna niet meer. Verder heb ik geen smetvrees ofzo. Ik dacht dat het hard spul was, maar het tegenovergestelde is waar! Het is super zacht! Volgens de beschrijving heb ik maar een klein beetje nodig, en dat klopte. Het smeert heerlijk uit en het ruikt onwijs lekker! Als je je oksels nog niet geschoren hebt smeer dan met de haren mee anders voelt het vervelend haha. (Hoe moet dat zijn voor de mannen onder ons dan…. nah dit onderwerp sla ik voor nu maar even over.)
Mijn dag vorderde. Het huishouden gedaan, kinderen vermaakt in de speeltuin, boodschappen gedaan, het was die dag 30+ graden en verdomd… ik zweette me kapot, maar ik stonk niet naar zweet! Ik rook wel de geur van de deodorant, maar dit was heel aangenaam! Ik had helemaal niet de behoefte om nogmaals deodorant op te smeren. Zweten is gezond en zolang het maar niet stinkt vind ik het prima. Conclusie: Ik ben toch wel heel tevreden over deze deodorant. Het kost wat meer dan een normale deodorant, maar met één potje zou je 2 tot 3 maanden kunnen doen.
Mijn vriend is fan van de Lavendel versie. Die ruikt ook heerlijk. De Mint versie smeert hij ook zo nu en dan, maar dat ruikt naar mijn mening toch een beetje alsof hij de hele dag door zijn tanden aan het poetsen is, maar je ruikt de hele dag in ieder geval gewoon naar die deo. Alles beter dan zweet!

Als je het niet kunt eten, gebruik het dan ook niet op je huid.

Ik wil heel even terugkeren naar het gedeelte waarin ik schreef dat er geen chemische troep in verwerkt is. Daar ben ik dus onwijs blij mee! De reguliere deodoranten blokkeren je zweetklieren,  terwijl het toch wel de bedoeling is dat je zweet. Je lichaam moet toch van die afvalstoffen af. Waar gaan die afvalstoffen naartoe wanneer je continue je zweetklieren blokkeert?
Er zijn onderzoeken die zeggen dat je borstkanker zou kunnen krijgen van reguliere deodorant, omdat er zoveel chemische stoffen in verwerkt zijn. Ik weet daar niet genoeg over en durf daar ook geen uitspraak over te doen. Maar het zette me wel aan het denken.
Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam en het neemt stoffen op van buitenaf. Bij de dunne huid van je oksels gebeurt dit extra snel. De stoffen die je huid absorbeert kunnen in de bloedbaan en vervolgens overal in het lichaam terecht komen. En ja: die verstoren weer je hormonen.

Ik zie steeds meer volwassenen die zich verzorgen met babyproducten omdat daar, heel simpel, geen chemische rotzooi in gestopt is. Op een babyhuidje spuit je geen chemische deodorant. Waarom dan wel op een volwassen huid? Omdat we denken dat onze volwassen huid dat blijkbaar aankan. Echt? Waarom krijgen zoveel volwassenen dan een allergische reactie op bepaalde merken deodorant? Dit is gewoon iets om over na te denken.

Je kunt de deodorant van We Love The Planet hier vinden voor € 11,50.

Hoofdafbeelding is eigendom van We Love The Planet

Lees ook: Weg met angstzweet met Loveli Power of Zen

Mom on Top

Lesley

Lesley | Leefstijl Lover | Hormoonfactortrainer | Boost By Les

«

»

10 COMMENTS

 • Girls-Things

  Dat klinkt eigenlijk best goed ja!

 • Marian zw

  Dit klinkt echt als een heel fijn product, ik zou het graag eens proberen. Beide pagina’s geliked.

 • nicole orriens

  Het klinkt mij ook een beetje viezig in de oren, deodorant in een potje. Maar fijn dat het wel degelijk goed werkt.

 • Marian B

  Nog nooit deodorant uit een potje geprobeerd. Het leek mij ook niet wat. Ik merk wel dat ik er steeds nieuwsgierig naar word, ook nu weer na het lezen van dit blog. Ik wil het nu wel eens ervaren dus ik doe graag mee!

 • íngrid

  ja wat leuk en goed is deze heb. ik heb hem ook. leuk dat je er ook ene weg mag geven

 • Fleur

  Ik gebruik deze deo al jaren. Ideaal in je tas en in het vliegtuig. Ik ga dus zeker meedoen

 • MC Kleuver

  Indrukwekkend, haha! Ik heb nog nooit gehoord van deodorant in een potje en volgens mij is het in de supermarkt ook niet te verkrijgen. Erg leuke review!

 • Danielle

  Oh dat lijkt me echt ideale deo! Ik vind spuitdeo altijd zo op mijn longen slaan bij het spuiten. Ga zeker een kansje wagen bij je winactie!
  Danielle onlangs geplaatst…1000 vragen aan jezelf #3My Profile

 • Nathalie - Volgmama

  Ik ben niet zo dol op sprays. Zo’n creme lijkt me een uitkomst!

 • Merel van Berkel

  Jammer dat ik dit bericht net te laat heb gelezen i.v.m. de winactie, maar ik had inderdaad dezelfde bezwaren toen ik las waar de blog over ging. Goed om te lezen dat het je net zo goed beschermt, maar dat er geen rotzooi in zit. Ga deze even opschrijven en een keertje testen, ben benieuwd.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.