Search here...
TOP
Fitmomtalk

Monday Motivation | Monica | Fitmomtalk

Hai! Mijn naam is Monica. Ik ben 30 jaar en kom uit Deventer. Ik woon hier samen met mij man en zoontje van 5 jaar en werk ik 28 uur per week. Sinds begin dit jaar ben ik begonnen met afvallen en sporten. Iets waar ik lang over nagedacht heb, maar nooit gemotiveerd genoeg was om het te doen. Elke keer als ik in de spiegel keek of kleren aan het passen was walgde ik van mezelf. Ik zag alleen maar vet. De knop was om en ik ben aan de slag gegaan. Ik ben begonnen met voedingsschema en 4x in de week sporten. Tot nu toe ben ik 15 kilo afgevallen en ben ik 12% vet kwijt. Ik voel me al een stuk fitter maar ben er nog niet.. Qua kilo’s wil ik er in totaal 25 afvallen maar nog belangrijker: ik wil me fijn voelen in mijn lijf. Mijn afvalreis is te volgen via mijn Instagram-account.

Hoe maak jij tijd vrij voor jezelf in combinatie met het ouderschap?

Ik werk parttime en op momenten dat mijn zoontje naar school is heb ik tijd voor mezelf. Vaak ga ik dan sporten of soms gewoon even helemaal niks. Genieten van de stilte in huis.

Welke sport doe je en waarom heb je gekozen voor deze sport?

Ik fitness. Ik volg groepslessen (body pump & body combat zijn favoriet) en doe ik ook op mezelf krachttraining en cardio.

Wat is het positieve effect van sport op jou?

Doordat mijn lichaam verandert, krijg ik meer zelf vertrouwen en het maakt me trots op wat ik bereik.

Eet jij volgens een dieet?

Dat heb ik wel een tijd gedaan, maar het is tijdelijk houvast. Als je echt wilt veranderen, zou je je levensstijl moeten aanpassen. Nu let ik vooral op wat ik eet en probeer ik bewuste keuzes te maken. Eén dag in de week (zaterdag) is het cheatday.

Waarom ben je toen begonnen met een dieet?

Ik heb het in het begin gedaan om mezelf te helpen. Maar diëten houd je niet je hele leven vol.

Zijn er supplementen die je gebruikt om fit te blijven?

Ik gebruik vitamines zoals: multi vitamins, magnesium, vitamine D3 3000, omega369, vitamine C en ik gebruik eiwitshakes.

Wat voor effect hebben die op jou?

Het vult mijn dagelijkse behoefte aan en het houdt me fit.

Is sport en het ouderschap goed te combineren?

Soms is het lastig, maar het is een kwestie van plannen, plannen en plannen. Vooral als je man fulltime sport. Ik heb vaste dagen en mijn man past zich daarop aan. Op de dagen dat ik vrij ben ga ik onder schooltijd, maar de andere dagen moet ik in overleg met mijn man doen zodat er altijd iemand thuis is.

Train je met een bepaald doel of bijvoorbeeld voor een bepaalde wedstrijd?

Het doel van mijn training is afvallen, vet verliezen en fit worden.

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Ik ben het meest trots op dat ik elke week naar de sportschool ga. Het is geen hobby van me en soms moet ik me er echt toe zetten, maar ik vind er wel ontspanning in, even niet nadenken.

Wat zou jij je kinderen graag willen leren over sport?

Ik wil mijn zoon meegeven dat sporten gezond is en belangrijk is om je fit te voelen.

De term ‘bodypositivity’ leeft heel erg op dit moment, daarom ook mijn vraag: wat vind je heel erg mooi aan jezelf?

Wat ik mooi aan mezelf vind… Jeetje dat is lastig, omdat je altijd alleen maar het negatieve ziet. Even naar mezelf kijken! Ik denk op dit moment mijn sleutelbeen. Ik vind het mooi als je dat ziet. Nu ik al 15 kilo kwijt ben komen ze tevoorschijn.

Als laatst: hoe blijf jij gemotiveerd om te sporten? Heb jij een tip voor andere mama’s?

Ik blijf gemotiveerd om te sporten door elke keer te denken dat ik een doel voor ogen heb en die wil behalen. Maar ook dat het goed is om even te ontspannen en met jezelf druk te zijn in plaats van met je gezin, het huishouden, werken enz.

De tip voor andere mama’s is:

Doe waar jij je goed bij voelt. Alleen dan vind je de balans.

Liefs Monica

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.