Search here...
TOP
Kids

3 dingen die je niet wilt horen wanneer je een tweeling verwacht

tweeling beschuit met muisjes

In mijn vorige blog vertelde ik jullie al dat ik mama van twee jongens ben en wij in mei onze twins verwachten (2 boys again) Dat is voor veel mensen een goed moment om ongewenste opmerkingen te maken. Ik zet de top 3 op een rij, lees je mee?

1.  Oh, alleen maar jongens!

“Vind je het niet erg dat je alleen maar jongens hebt straks?” Oké, ik geef het toe. Wanneer je verrast wordt met een 4e kindje is er misschien een klein sprankje “hoop” geweest of ik niet tóch op zoek kon naar schattige jurkjes met ruffletjes en me blut zou gaan kopen aan ál die snoezige meisjeskleding.

Ik noem het even een korte: “stel dat”.

Hoe cliché het ook mag klinken, ik wens alleen maar dat mijn kinderen gezond ter wereld komen en gezond mogen blijven en of het nu jongens of meisjes zijn: I don’t care. Mijn moeder zegt altijd: “Wat je niet hebt, dat kun je niet missen” en zo voel ik het ook. Ik word gewoon een boysmum, hoe cool is dat?

2. Jij liever dan ik

Yes, het was twee voor de prijs van één, wist je dat nog niet?! Oké even zonder dollen, Wij hebben heel bewust gekozen voor een 3e kindje, als dit ons gegund zou zijn. Wij hebben er dan ook totaal geen seconde over nagedacht dat dit misschien ook wel eens een tweeling zou kúnnen zijn. Al grapte mij man wel al vaker: ach, 4 lijkt me ook heel leuk. Hij heeft het waarschijnlijk íets te vaak geroepen. Na de eerste schrik zijn ze nu écht niet meer weg te denken en zijn ze beiden MEER dan welkom!

3. Je leven is voorbij met 4 kinderen

Lekker motiverende woorden die ik meer dan eens heb gehoord en dan vooral van mensen die al gaan kokhalzen bij het woord poepluier. Breek me de bek niet open. Wij hebben altijd gedroomd van een groot gezin. Dat het nu 4 in plaats van 3 kindjes worden, zien wij dan ook als extra cadeau. Mijn man en ik zijn ervan verzekerd dat we dit aankunnen. En ja, ik zal vast met enige regelmaat huilend bij mijn moeder aan de telefoon hangen, maar goed, dat deed ik ook in de eerste maanden van de oudste twee. Been there, done that , zullen we maar zeggen!

Lees ook alles over corona en zwangerschap

Mom on Top
TAGS:

Yoni

Inspiratie voor een gezonder leven en andere manier van werken | Juni 2021 mama van 4

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.