Search here...
TOP
Health Lifestyle

Voorstellen Tessa | Nieuw teamlid Mom on Top

Tessa

Vanaf vandaag gaat Tessa met regelmaat schrijven voor Mom on Top! Ze gaat de strijd aan tegen slechte voeding. Lees je mee?

Van niets naar fanatieke crossfitter

Hi! Ik zal beginnen mijzelf voor te stellen. Ik ben Tessa, ik ben 32 jaar, moeder van een 8 jarig jongetje, Myron, en bijna 10 jaar samen met een hele leuke man. Ik werk in de kraamzorg, heb overgewicht en ben sinds september bezig om een gezonder gewicht en een gezondere relatie met eten te krijgen. Ik ben in oktober, licht sceptisch, met mijn zus en vrienden een keer meegegaan naar de crossfit box om een lesje inner core strength mee te doen, met de gedachte dat ik het toch niks zou vinden. Inmiddels doe ik het zo’n 3 keer in de week.

Het roer moet om

Ik wil jullie graag meenemen in mijn strijd tegen de slechte voeding. In de strijd die ik altijd met mezelf voer als ik weer eens denk dat ik zin heb in wat te snacken. Hoe ik daar hulp bij krijg door een hele fijne diëtiste en welke doelen ik heb gezet, heb gehaald en zet voor de komende periode. Ik weet niet of ik me er comfortabel bij voel om harde cijfers te noemen. Niet omdat ik me ervoor schaam, maar meer omdat ik het niet relevant vind.

Het begon na een doorverwijzing naar de huisarts

Dit hele circus begon toen ik bij de huisarts een doorverwijzing heb gekregen om mezelf op ADHD te laten onderzoeken. Mijn zoon heeft het en ik herkende zo vreselijk veel van mezelf in de dingen die ik las om hem te helpen. De psycholoog waarmee ik de intake had zei dat ik wat meer moest bewegen en dat overgewicht niet helpt bij een gezonde psyche. Daar had ze natuurlijk helemaal gelijk in. Dat wist ik ook heus wel, maar om dan zelf actie te ondernemen is lastig.

Lees hoe je jezelf kunt motiveren om te sporten

Ik besloot naar een diëtist te gaan

Omdat we voor Myron al bij een diëtist liepen, was de stap om haar te benaderen voor hulp voor mezelf heel klein. Ik kon al gauw op consult komen en zo geschiedde. Ik was heel duidelijk in mijn wensen en verwachtingen. Want dit is niet de eerste keer dat ik naar een diëtist zou gaan. Ik wil niet op een dieet. Ik wil niet beperkt zijn in de dingen die ik eet. Ik HAAT groenten, wat ik echt heel erg vind. Ik eet het omdat het moet maar van harte? Mwha niet echt.

Het belangrijkste doel, waar we ook mee zijn begonnen, is gezond ontbijten. Want ik kan je zeggen; elke dag ontbijten met croissantjes of een kaastwister, doet niet veel goeds voor gewicht én voor je humeur. Gelukkig is de diëtist een hele fijne vrouw die prima begreep waar mijn vraag ligt en wat we daarvoor moeten doen.

Lees ook hoe je kunt omgaan met eetbuien

Ze stemde in met een plan voor kleine, hele kleine stapjes per consult. Wat erg fijn voelt en waardoor ik minder stress ervaar om te moeten en vitaler word. En meer om te mogen en trots te zijn op de dingen die wél zijn gelukt die dag in plaats van balen dat het weer niet allemaal is goed gegaan. 

Lees je in een volgend blog mee hoe de eerste weken zijn gegaan?

Mom on Top

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.