Search here...
TOP
Thee

3 keer waarom jij losse thee moet gaan drinken

waarom losse thee drinken

Thee komt er in veel verschillende varianten en soorten. Je kunt het overal kopen, maar welke thee is nou het lekkerst? Of het gezondst? Of beter voor het milieu? Lees waarom jij vanaf vandaag losse thee moet gaan drinken.

1. Losse thee is beter voor het milieu

Losse thee is beter voor het milieu? Maar hoe dan? In de meeste theezakjes zit plastic. Verbaast je dat? Waarschijnlijk dacht je dat dit van papier gemaakt was, maar om het zakje te sealen wordt er polypropyleen gebruikt. Dit is een soort plastic. Daarnaast zijn de piramidevormige zakjes van nylon gemaakt. Maar dat wist je waarschijnlijk al wel, want dat voelt ook wel aan als plastic. Daarom is het gebruik van losse thee beter voor het milieu. Gebruik dan natuurlijk wel een thee-ei om de thee in jouw bakje hete water op te lossen en geen losse zakjes.

2. Het is beter van kwaliteit

De zakjes thee die je in de supermarkt kunt kopen, bevatten meestal heel weinig kruiden en meer andere toevoegingen, terwijl losse thee meestal goede kwaliteit theeblaadjes en kruiden bevat. Daarnaast beval thee uit de supermarkt ook vaak kunstmatige geur-, kleur- en smaaktstoffen. Klinkt meteen een stuk minder aantrekkelijker! Liever niet dus!

3. Het is veel lekkerder en verser

Je kunt losse thee veel langer laten trekken dan kunstmatige thee, zonder dat het te sterk wordt. Daardoor krijgt het een heerlijke kruidige of frisse smaak, afhankelijk van de soort die je uitgekozen hebt. Doordat je de thee in een blik bewaart, blijft het ook langer vers.

Heb jij nu heerlijke trek gekregen in losse thee? Bij Koffie Loods hebben ze een groot assortiment aan losse thee. Ben je meer een koffiedrinker en heb je een bonenmachine thuis? Dan kun je hier ook heel makkelijk een koffiebonen proefpakket aanvragen.

Lees ook: Waarom jij zou moeten ontbijten met Matcha

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.