Search here...
TOP
Health Kids

3 tips om je baby ergonomisch te dragen in de draagzak

Ben je zwanger of heb je net een kindje gekregen? Of is je kindje misschien al wat ouder en wil je graag je baby of kindje gaan dragen? En waar moet je op letten als je je baby wilt gaan dragen in een draagzak of draagdoek? Ik geef je 5 tips om je baby ergonomisch te dragen in de draagdoek.

1. Kies een fijne ergonomische draagzak

Voor het lichaam van jouw baby is het eigenlijk het beste om te kiezen voor een ergonomische draagzak of draagdoek. Dat betekent een draagdoek die goed aangepast is aan – en gemaakt is voor het kleine lijfje. Kies er altijd voor om je baby buik aan buik te dragen, dus met het gezichtje richting jouw gezicht. Doe je het anders, dan kan het een impact hebben op de kromming van het ruggetje en de natuurlijke stand van de beentjes. Ook is het voor jou een stuk zwaarder om het kindje met het gezichtje naar voren te dragen. Kies gewoon maar voor een ergonomische zak, dan zit je prima!

2. Draagdoek of draagzak? Welke past er bij jou?

De keuze die je gaat maken voor een draagdoek of draagzak is persoonlijk. Een draagdoek knoop je en een draagzak klik je. Misschien kies je ze wel allebei! Ik heb ze allebei gehad, dus ik kan je uit mijn eigen ervaring wel vertellen wat mijn persoonlijke favoriet is. Een draagdoek is heel fijn, je kunt hem lekker strak knopen en de knopen blijven goed zitten, maar je bent er wel even mee bezig. Zeker in het begin, daarna wordt het wel steeds makkelijker. Een draagzak is tijd-technisch gezien een stuk sneller! Je stelt hem in principe de eerste keer goed op maat en dan is het een kwestie van klik, klik en klaar! En eerlijk, ik heb 3 kinderen, dan wil ik click and go, want ik heb geen tijd om even rustig te knopen, dus mijn favoriet is de click and carrier van ByKay! Deze zijn er ook in knoopdoeken, mocht je liever daarvoor willen gaan. Voor de koudere dagen kun je ook eventueel een Inlay erbij aanschaffen.

3 tips om je baby ergonomisch te dragen in de draagdoek Bykay Click and Carrier

3. Baby dragen met regen en wind in de draagdoek

Baby dragen is heel fijn. Het is al helemaal fijn als je kindje het ook enorm prettig vindt om gedragen te worden in de draagdoek en je hebt je handen lekker vrij ondertussen. Zo kun je lekker gaan wandelen zonder je af te vragen of de route wel bewandelbaar is. Met de kinderwagen ben je toch wel gebonden aan een verhard pad namelijk. Ik ben ook een echte babydrager, door weer en wind, maar vond het toch wel sneu dat ze in de draagzak dan minder goed beschermt was tegen het gure weer. Dan is een kinderwagen weer praktischer, want daar gooi je makkelijk een regenhoes op. Toch is er voor de draagzak genoeg te vinden. Je kunt je kindje heel makkelijk isoleren met bijvoorbeeld een kou-, regen- en windbestendige softshell draagcover. Zo blijft je kindje heerlijk warm in de draagzak. Er zit zelfs een capuchon bij. Dit waren 3 tips om je baby ergonomisch te dragen in de draagzak. Laat je me weten welke je kiest?

3 tips om je baby ergonomisch te dragen in de draagdoek little frog softshell draagcover
Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.