Search here...
TOP
Lifestyle

7 dingen die weer kunnen na de bevalling

na de bevalling

Zwanger zijn is een prachtig mooi iets. Het maken van een mensje is bijzonder en wonderlijk! Maar in die 9 maanden moet je ook veel laten of kun je gewoon bepaalde dingen niet. Daarom hier een lijstje van dingen die weer kunnen na de bevalling en waar je al die tijd waarschijnlijk naar hebt gesnakt!

1. Het dragen van je eigen kleding na de bevalling

Het eerste wat echt enorm fijn is, ook al moet je hier soms even mee wachten, is dat je je eigen kleding weer aan kan! Vooral het dragen van mijn eigen broeken en me weer sexy voelen in mooie lingerie heb ik erg gemist! Waarschijnlijk moet ik heel veel weer aanschaffen. De webshop van LASCANA is dan echt een aanrader! Af en toe wist ik echt niet meer wat ik aan moest en in welke maat ik het dan moest aanschaffen. Ook al is er best wat mooie zwangerschapskleding tegenwoordig. Toch is het heerlijk als je niet meer na hoeft te denken welke kleding je nog past en je gewoon je eigen spullen weer aan kan.

2. Dat wijntje drinken of dat biefstukje eten

Na de bevalling kun je weer lekker genieten van dat biefstukje, rauw stukje vis, wijntje, ongepasteuriseerde kaasjes en noem maar op! 9 maanden zonder al deze lekkernijen tijdens de lockdown is best afzien! Maar met zo’n kleintje in je buik heb je het er graag voor over. Vergeet ik bijna de sushi!! Yummie!

3. Heerlijk slapen zonder gedoe

Gewoon weer slapen in de positie waarin jij wilt slapen. Geen voeten in je ribben als je per ongeluk op de verkeerde zij gaat liggen, geen aardbeving als je je wilt omdraaien en weer normaal op kunnen staan in plaats van te rollen. En wat dacht je van al die krampen die in je benen en tenen schieten als je even je been verkeerd strekt. Allemaal over.

4. Lekker fanatiek sporten

Weer lekker mee kunnen doen met jouw bootcampclub zonder aangepaste oefeningen en weer lekker wat kilo’s liften, weer heerlijk kunnen hardlopen (wacht met springen en hardlopen in ieder geval 12 weken na je bevalling! Je bekkenbodem moet eerst goed herstellen). En het fijne is dat je automatisch alle overtollige zwangerschapskilo’s ermee verliest. Lees ook hoe je je motivatie voor sporten terug krijgt.

5. Niet meer zo vaak naar het toilet

Je kunt weer langer dan 10 minuten wandelen voordat je naar de wc moet! Oh dat is fijn! De hel is ook echt dat je continu dorst hebt als je zwanger bent, maar bijna niks kan drinken, want dan moet je alweer gauw naar het toilet. Zelfs als je niet hoeft, zorgt de baby er wel voor dat je toch moet.

6. Weer normaal scheren na de zwangerschap, hoera!

Eindelijk kun je alles weer zien down under en is je benen scheren een normale activiteit in plaats van een complete workout. En als je dan denkt dat je weer zo glad en zacht bent als een babyhuidje als je je scheert met zo’n grote buik ervoor, vergeet het maar! Tenzij je het door een ander laat doen natuurlijk.

7. Geen maagzuur meer

Last but not least: dat vervelende brandende maagzuur is weg! Je kunt weer gewoon eens bukken zonder het idee te hebben dat je maag uitgewrongen wordt! Heel handig als je weer alles mag eten wat je wilt trouwens!

Heb jij nog een puntje die deze lijst aanvult? Let me know!

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

1 COMMENT

  • Alle 7 klinken ze wel goed in de oren, nu bijna 30 weken zwanger. Maar het meeste waar ik naar uitkijk is nummer 3.. alhoewel dat met een baby ook niet vanzelfsprekend is.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.