Search here...
TOP
Sporttips

5 tips om hardlopen leuker te maken

Hardlopen is een heerlijke sport om even je hoofd leeg te maken, te testen hoe ver jezelf kunt gaan en om natuurlijk fitter te worden. Helaas zien veel mensen hardlopen als een helse sport, daarom heb ik 5 tips om hardlopen leuker te maken!

1. Spotify

Hardlopen met alleen het geluid van je voetstappen gaat gauw vervelen. Zorg ervoor dat je thuis een lekker lijstje maakt of opzoekt, zodat je deze kunt afspelen tijdens het hardlopen. Je hebt zelfs speciale sportlijstjes op Spotify. Afhankelijk van de sport die je doet, kun je zelfs kiezen hoeveel BPM (Beats per Minute) de muziek moet bevatten. Oftewel: welk tempo de muziek moet hebben zodat jij alles uit je hardloopsessie kunt halen. Belangrijk is wel dat je eerst kijkt of je een goed internetabonnement hebt. Je wilt achteraf niet teveel betalen voor jouw hardlooprondje. Een goede optie is het Sim Only abonnement van Ben. Je krijgt hier namelijk tijdelijk tot 2000 MB gratis! Daar kun je lekker van genieten onderweg. Lees ook over mijn favoriete playlist tijdens het sporten.

2. Goede en mooie sportkleding

Heel belangrijk tijdens het hardlopen is fijne hardloopkleding. Kies de juiste schoenen, zodat je geen blessures loopt, zorg dat je goed op het weer gekleed bent en heel belangrijk: koop kleding waar jij je mooi en lekker in voelt! Het is altijd veel leuker om te gaan lopen als je net die gave set hebt aangeschaft.

3. Koop een activity tracker

Wat is er nou leuker dan precies te zien wat er gebeurt als je een rondje hebt gelopen? Misschien een heerlijke warme douche, maar verder niets natuurlijk! Het is tof om precies te kunnen zien hoeveel kilometer je hebt gelopen, hoeveel calorieën je hebt verbrand en hoe snel je was. Je kunt zelfs met de meeste activity trackers je hartslag meten en vergelijkingen maken. Zo zie je in een mum van tijd hoe jij beter wordt in je rondjes.

4. Kijk niet alleen op het klokje

Eén van mijn belangrijkste tips: kijk niet alleen op het klokje. Geniet van de natuur en geniet van alles wat je onderweg tegen komt, Natuurlijk is het leuk om steeds je eigen recordtijd te verbreken, maar zorg ervoor dat je onderweg vooral geniet en niet alleen achteraf. Als je dit niet doet, zul je snel merken dat het niet meer leuk is om te lopen, omdat je alleen bezig bent met wedstrijdjes tegen jezelf te houden. Zelf was ik vroeger ook zo iemand die alleen maar sneller wilde worden, tot ik niet meer kon, Ik schreef hier ook een blog over en besloot dat ik vanaf nu alleen maar ging genieten.

5. Doe oefeningen tussendoor

Ben je halverwege en wil je even wat anders? Pak een paar lekkere oefeningen mee! Loop een rondje van 5 kilometer en zoek onderweg bijvoorbeeld een bankje op en maak hier een paar tricep dips of push ups. Of pak een recht stuk van het looppad en maak er een aantal walking lunges. Zo kun je gewoon je hele lichaam trainen tijdens een hardlooprondje. Vergeet niet te rekken en te strekken tussendoor of achteraf, dat vinden de spieren heerlijk! Voor nog veel meer hardlooptips verwijs ik je door naar de website van Ren Mama, ren!

Welke tip heb jij om hardlopen leuker te maken?

Dit artikel bevat een samenwerking met Ben

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

2 COMMENTS

  • Thomas

    Goede tips Kimberly, vooral om tussendoor even wat oefeningen te doen. Dan hik je toch minder tegen het lange lopen aan.
    Thomas onlangs geplaatst…Mexicaanse burger met guacamole, jalapeño, cheddar en nacho chipsMy Profile

  • Ingrid langstraat

    Leuke tips, muziek aan helpt mij idd ook heel erg. Vaak loop ik ook samen met iemand, dan lijkt het minder ver:-)
    Oefeningen tussendoor ga ik eens doen!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.