Search here...
TOP
Sporttips

5 tips voor de perfecte fitnessruimte thuis

Bowflex dumbbells NRG Fitness

Sporten is super fijn! Maar wat als je niet altijd het huis uit kan om te sporten, omdat je kinderen nog klein zijn of omdat je er niet zoveel tijd voor hebt? Dan maak je toch gewoon een fitnessruimte thuis!

1. Zorg voor een aparte fitnessruimte

Om je lekker te kunnen focussen op je workout, is het heerlijk om een aparte ruimte in huis te bestempelen als fitnessruimte, want eerlijk is eerlijk: allemaal fitnessapparatuur in je woonkamer staat ook slordig en als je eerst al je apparatuur uit de schuur moet slepen snap ik het dat je eerder kiest voor een Netflix serie. In je eigen ruimte heb je al je fitnessapparatuur al klaar staan en kan je zo aan de slag. Hoppa!

Lees ook: Hoe maak je tijd om te sporten met kinderen

2. Zorg voor efficiënte fitnessapparatuur

Heb je thuis niet zoveel ruimte in je kamer, zorg dan dat je gaat voor efficiënte fitnessapparatuur. Kies apparatuur dat niet veel ruimte in neemt, zoals bijvoorbeeld de SelectTech Dumbbells van Bowflex. Deze dumbbells zijn echt fantastisch voor een kleine ruimte. De gewichten zitten allemaal bij elkaar, je draait eigenlijk gewoon aan de knoppen aan de zijkant tot je het gewicht hebt wat je wilt tillen en dan trek je het gewicht er uit. Ideaal! Het gewicht dat ik op de foto gebruik gaat tot max 24 kilo. Zo hoef je dus niet diverse gewichten in huis te hebben of steeds gewichten erop en eraf te schroeven. En zo kun je meer apparaten in je kamer kwijt en heb je zelf meer ruimte om te bewegen. De SelectTech Dumbbells zijn onder andere te koop bij NRG Fitness. Met code MOMONTOP10 krijg jij 10% korting op de producten van NRG Fitness.

3. Maak een spiegelwand

Niet alleen om jezelf continu te bewonderen en om spiegel-selfies te maken natuurlijk. Nee, een spiegel in je fitnessruimte is heel handig om jouw eigen houding in de gaten te houden tijdens het trainen. En oké, het is ook wel erg fijn om die spieren te zien werken tijdens je workout natuurlijk.

4. Zorg voor entertainment in jouw fitnessruimte

Wil je het maximale uit je workout halen? Dan zorg je dat je genoeg entertainment hebt in de fitnessruimte. Zorg er dus voor dat je een stereo neerzet of een tv aan de muur hangt. Het is tijdens het fietsen of tijdens het lopen op de loopband veel leuker als er wat te zien is en je ondertussen gewoon je favoriete serie kunt kijken. En als je lekker even wilt knallen, zet je gewoon een heerlijke playlist op. Zo fiets je zo door je workout!

5. We all love quotes

Heel Instagram staat er mee vol: quotes. Bij de meest nietszeggende foto’s worden de meest religieuze quotes geplaatst en we voelen ze tot diep in het bot. Dus waarom zou je geen motiverende quotes aan je muur hangen? Doen dus! Plak die muren vol met inspiratie. GO!

Nog niet genoeg inspiratie? Monique van Moonoloog geeft ook tips hoe je thuis in beweging blijft en Merel van De Mamagids vertelt hoe je sporten met thuiswerken kunt combineren.

Dit artikel bevat een samenwerking met NRG Fitness.

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

2 COMMENTS

 • Marie de Jonge

  Ik heb ook een slaapkamer over in mijn woning en zou daar graag een fitnessruimte van willen maken. Ik ben mij aan het verdiepen in de verschillende apparatuur die ik kan aanschaffen voor mijn training. Over een spiegelwand had ik nog niet nagedacht, maar ga ik straks ook even naar kijken!

  • Kimberley
   AUTHOR

   Leuk!! Zeker doen! Kun je je houding goed in de gaten houden.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.