Search here...
TOP
Sporttips Kids

Geen tijd om te sporten met kinderen? Ik geef je 3 Tips!

Het leven is niet meer zoals vroeger, toen je nog geen kinderen had. Toen kon je doen en laten wat je wilde. Hoefde je geen verantwoording af te leggen en kon je sporten wat je wilde. Nu, met kinderen, heb je vaak tijd tekort. Je rent en vliegt de hele dag. Leeft op het klokje en volgens een strak schema. Waar haal je in hemelsnaam nog tijd vandaan om te sporten? Ik geef je mijn tips!

Je huiskamer is een sportschool

Weet je dat je tafel ook voor andere dingen gebruikt kan worden dan alleen om dingen op te zetten? Maak gewoon van je huis je sportschool als je niet de kans hebt om de deur uit te gaan. Zo heb je ook geen dure attributen nodig. Je lichaamsgewicht en de meubels is het enige. Gebruik bijvoorbeeld je tafel voor een tricep dip of als verhoging voor een push-up. Gebruik gewone huis- tuin- en keukenmiddelen als gewicht. Leg een zak kattengrind in je nek en doe een paar lunges. Je kunt ook een sportprogramma voor thuis volgen, gewoon via Youtube bijvoorbeeld. Het is echt simpel! Er bestaan trouwens ook wel sportscholen die kinderopvang aanbieden, dat is natuurlijk helemaal fijn!

Gebruik je kinderen als gewicht

Het hangt er wel even vanaf hoe groot en zwaar je kinderen zijn, maar heb je kleine kinderen (tot 25 kilo) dan is dit echt een leuke! Zet ze in je nek en doe lunges of squats. Dat extra gewicht zorgt ervoor dat je spieren de maximale belasting krijgen en je zo steeds sterker wordt. Goed idee toch? En die kleintjes vinden het fantastisch om zo met je bezig te zijn. Zo heb je meteen weer een flinke dosis qualitytime samen te pakken!

Maak afspraken om te sporten met je partner

Als je dus overdag echt niet aan sporten toekomt, wacht dan gewoon tot je partner thuis is. Ga dan lekker een rondje hardlopen of skeeleren met de kinderwagen. Maak afspraken over de rolverdeling en zorg ervoor dat je zo even een uurtje naar de sportschool kan gaan. Heb je geen partner? Vraag dan of iemand af en toe eens een uurtje op wilt passen, terwijl je sport. Het is zo belangrijk dat je af en toe even een momentje voor jezelf hebt. Of dat nou sporten is of iets anders, je bent naast moeder ook nog jezelf.

Voor nog meer andere leuk tips met kinderen, zoals bijvoorbeeld uitjes, reviews of knutselen met kinderen, check de website metkinderen.nl.

Hoe maak jij tijd om te sporten?

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

13 COMMENTS

 • Maaike

  Ik maak te weinig tijd voor sporten inderdaad. Ik deed het voor verhuizing als mijn man thuis was in de sportschool, maar ik moet toch het thuis sporten maar eens gaan proberen, want nu we verhuisd zijn en ik weer werk komt het veel te weinig van sporten.

 • Marjolein Goedhardt

  I kdoe elke week mijn uiterste best om te gaan sporten. Niet makkelijk met drie kids en een druk soicaal leven, maar maak er graag tijd voor vrij! In goed overleg lukt het vaak gelukkig

 • Malou Rouwhof-Beld

  Ik ga meestal ’s avonds, en soms in het weekend. Als mijn man thuis is, want dan kan ik vaak wel eventjes weg.

  Malou Rouwhof-Beld onlangs geplaatst…Dagboekje #247; consultatiebureau, 9 jaar samen en een feestjeMy Profile

 • Jamey

  Wat een handige tips! Ik kom niet zo zeer tijd te kort, maar meer motivatie.

 • Ingrid

  Heel herkenbaar. Mijn tip. Samen met een vriendin gaan sporten. Ook.nog eens gezellig

  • Alice Ermes

   Moet je wel een vriendin hebben 😉

 • nicole orriens

  Toen de kinderen nog klein waren ging ik hardlopen als mijn man thuiskwam. Later bracht ik ze hardlopend naar school!

 • tamara

  Ik gebruik idd de woonkamer ook als sportschool je kan er genoeg doen met wat creativiteit

 • Charlotte

  Bij mij is tijd niet alleen het probleem, maar ook de zin haha. Dus het maken van tijd lukt me gewoon niet omdat mijn wilskracht niet groot genoeg is. Ik heb gewoon een drillinstructeur nodig haha.
  Charlotte onlangs geplaatst…Mijn blog naar een hoger niveau? *My Profile

 • charlotte swart

  Als mensen vragen of ik niet sport geef ik als antwoord ook direct dat mijn sport achter 6 kinderen aanrennen is

 • allaboutbertina

  Wat een handige tips! Zelf sport ik ook veel te weinig maar ik denk dat het ook ligt aan mijn motivatie en mijn conditie hahah.

 • Merel

  Laatst bleef ik bijna hangen in een lunge, zonder kind haha. Maar je hebt gelijk: tijd en gelegenheid moet je maken. Ik probeer dagelijks oefeningen te doen. Is er nu even niet van gekomen maar het voelt wel fijn. En de kinderen doen inmiddels gewoon mee op hun manier. Verder helpt t ook de fiets te pakken voor heel veel dingen, even buiten te wandelen of vaker de trap op en af te rennen. In het kader van alle beetjes helpen (of damage control, zou je ook kunnen zeggen)
  Merel onlangs geplaatst…Hormonen en zwangerschap | Mijn 9 meest monsterlijke momentenMy Profile

 • Alice Ermes

  Ik werk ‘s nachts, man overdag. Kind van 8. Thuis sporten krijgen we onszelf niet gemotiveerd.
  1x per week is niet genoeg voor mij.
  Al te weinig thuis bij mijn gezin, dus weekend sporten is dan ook niet zo fijn.
  Tips?
  PS ik slaap overdag tussen de schooltijden, van 9-13 uur. 14 uur kind van school halen. Man werkt van 6-15

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.