Search here...
TOP
Fitmomtalk

Monday Motivation | Baukje | Fitmomtalk

Hi! Ik ben Baukje, 32 jaar. Sinds drie jaar alleenstaande moeder van 1 zoon van 7 jaar. Ik werk 4 dagen per week als docent Maatschappijleer op een middelbare school.

Hoe maak jij tijd vrij voor jezelf in combinatie met het ouderschap?

De vader van mijn zoon en ik zijn uit elkaar. Als mijn zoon bij hem is, heb ik tijd voor mezelf. Dat is om het weekend, maar ook vaak flexibel doordeweeks. Soms eet hij alleen daar. Of blijft hij een paar extra nachtjes.

Welke sport doe je en waarom heb je gekozen voor deze sport?

Ik doe aan krachttraining, zo ongeveer 4x per week. Ik heb hiervoor gekozen nadat ik ontdekte dat ik dat heel leuk vind. Mezelf uitdagen steeds zwaarder aan te kunnen. Ik merkte ook dat dit een goeie manier is om mijn hoofd leeg te maken. Ik voel me er lekkerder bij. Daarnaast is mijn lichaam er positief door veranderd. Gespierder en vrouwelijker. Ik leg de nadruk op mijn benen en billen. Mijn billen zijn echt een obsessie geworden haha. Zo’n twee keer in de week doe ik er een half uur cardio bij.

Wat is het positieve effect van sport op jou?

Beter met stress om kunnen gaan en een mooier lichaam.

Eet jij volgens een dieet? En waarom wel of niet?

Ik let vooral op voldoende eiwitten. De goeie vetten, niet te veel snelle suikers en veel groente. Dit, omdat het belangrijk is voor de spieropbouw en herstel. Verder volg ik niet een speciaal dieet. Ik eet wat ik lekker vind, maar vaak zijn dat toch de gezondere keuzes.

Zijn er supplementen die je gebruikt om fit te blijven? Wat voor effect hebben die op jou?

Ik gebruik magnesium, visolie, en een multivitamine speciaal voor vrouwen. Ik merk dat mijn spierpijn nooit lang duurt en denk dat dit misschien komt door voldoende magnesium. Daarvoor kon ik soms echt drie dagen in pijn leven haha.

Is sport en het ouderschap goed te combineren?

Ja, ik ga wanneer mijn zoon op school zit of wanneer hij bij mijn ex is. Als het echt niet lukt op die manier, dan heb ik een lief buurmeisje en een lief nichtje die voor een paar euro anderhalf uur willen oppassen.

Train je met een bepaald doel of bijvoorbeeld voor een bepaalde wedstrijd?

Ik zit er steeds meer aan te denken iets te gaan doen. Zoals een bikini/fitness wedstrijd. Krijg vaak de vraag waarom ik dat niet ga doen, maar ik weet nog niet of ik zo streng voor mezelf wil zijn om daar aan te voldoen. Het moet wel leuk blijven. Voorlopig hou ik het bij af en toe een shoot.

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Dat ik ondanks veel tegenslagen in mijn leven altijd een positieve draai heb weten te vinden om er mee om te kunnen gaan. Drie jaar geleden heb ik sporten “ontdekt”, doorgezet, discipline weten te houden en nu is het een belangrijk onderdeel in mijn leven. Zou echt niet meer zonder kunnen. Ik word er een beter mens van, een betere moeder en gelukkiger.

Wat zou jij je kinderen graag willen leren over sport?

Dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen. Dat je je veel beter en gelukkiger voelt wanneer goede voeding + beweging bij je dagelijkse leven hoort.  Ik hoop dat mijn zoon wat dat betreft een voorbeeld aan mij neemt. Daarnaast wil ik, wanneer mijn zoon klaar is met zwemles, samen gaan kijken naar iets waarbij hij ook leert te sporten in teamverband. Dit is voor een kind een goede manier om te leren op elkaar te bouwen en vertrouwen en verantwoordelijkheid te nemen.

De term ‘bodypositivity’ leeft heel erg op dit moment, daarom ook mijn vraag: wat vind je heel erg mooi aan jezelf?

Ik vind mijn buik heel mooi. Mijn rug ook. En mijn billen steeds mooier. Na de zwangerschap had ik een veel plattere bips gekregen. En nu is hij steviger en boller dan ooit. Eigenlijk ben ik over het algemeen vrij tevreden. Ben niet een onzeker type. Zonde van mijn tijd.

Als laatst: hoe blijf jij gemotiveerd om te sporten? Heb jij een tip voor andere mama’s?

Blijf doorzetten tot het punt dat je je lichaam ziet veranderen. Maak foto’s van jezelf, vergelijk die na een paar weken. Dan raak je vanzelf verslaafd aan de resultaten. Wat me ook helpt is alle #fitmom-, #fitchickinsta’s. Ik volg er heel wat op Instagram en dat geeft echt inspiratie en motivatie.

Groetjes,

Baukje 🤗🤗

Volg Baukje ook op Instagram voor een flinke dosis motivatie!

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

1 COMMENT

  • benjamin

    Baukje is een echte stoere en sexy fitmom.. ik kan het weten! Gr. Benjamin

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.