Search here...
TOP
Sporttips

Hoe motiveer je jezelf om te gaan sporten? 7 tips!

push up

Dat sporten gezond voor je is, dat weten we nu wel. Toch is het voor velen een hele stap om ermee te beginnen. Vaak denkt men dat je je hele leven om moet gooien en je een compleet nieuwe lifestyle moet aanmeten. Dat kan, maar dat hoeft niet. Hangt allemaal van je doelen af. Hier wat tips om je motivatie (terug) te vinden.

1. Koop dat leuke sportsetje

Als je eenmaal dat enorm leuke sportsetje in je handen hebt, ga je daarmee niet op de bank hangen, toch? Tenzij je misschien een cozy jogger koopt, maar dat is een verhaal over Netflix en wijn. Zodra je dat setje aan trekt, wil je eigenlijk meteen kijken of het ook lekker sport, dus hup! Naar buiten of naar de sportschool. Flaneren met die billen!

2. Fitspo op Instagram

Als ik soms lekker op de bank hang, met dat Netflix en wijnverhaal en mezelf niet van die bank krijg, ga ik soms inspiratie opdoen op Instagram. Voornamelijk jankend hoor, want daar staan natuurlijk alleen maar perfecte lijven op. Toch motiveert het me vaak om van de bank te komen en toch naar de sportles te gaan. Achteraf ben je toch weer blij dat je het hebt gedaan.

3. Ga de deur uit om te sporten

Zeker heel belangrijk wanneer je kleine kinderen hebt! Als je de deur uitgaat en een leuke groepsles doet of gaat hardlopen, kunnen ze niet je aandacht opeisen en kun je je dus even helemaal focussen op de workout en je hoofd lekker leegmaken. Niet schuldig voelen om dit te doen, dit heb je nodig.

4. Hou vaste dagen aan

Zorg dat je een vast schema aanhoudt voor het sporten. In de zin van: sport op vaste dagen. Zo weet je zelf waar je aan toe bent, maar je partner kan er zo ook rekening mee houden. Hou dit echt vast, want je gaat na een tijd resultaten boeken en dan pas wordt het echt leuk!

5. Maak het leuk voor jezelf

Leuke apps en gadgets maken het sporten ook veel leuker! Track je tijd en calorieën bijvoorbeeld, koop dat mooie sporthorloge! Zo kun je dus echt zien hoe snel je resultaten gaat boeken en kan je je grenzen gaan verleggen (Lees ook: Deze apps houden mij super fit)

6. Doe het voor jezelf

Dit is misschien wel de belangrijkste tip. Doe het nooit voor een ander, maar altijd voor jezelf. Waarom wil je sporten? Wil je spieropbouw of wat kilo’s afvallen? Hoe ga je dat doen en wat is de meest effectieve manier om spieren op te bouwen?  Ga op onderzoek uit!

7. Gun jezelf die beloning

Of het nou een snack is, mooie kleding of een mooie nieuwe bikini van OTTO bijvoorbeeld om je upcoming abs in the showen, doe het gewoon. Nu je sport hoef je niet meteen je hele voeding aan te passen of je lifestyle om te gooien. Begin gewoon van voor af aan en doe wat goed voelt. En wil je vanaf daar een stapje verder gaan, kan je kijken wat je kan veranderen aan je voeding. Sport en voeding gaan hand in hand, dat moet je weten, maar je kunt zeker wel resultaten boeken zonder dieet of supplementen.

Met deze tips ben je zo gemotiveerd om te gaan sporten. Heb jij nog tips voor mij?

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.