RECEPT | Een vrolijke brunchcocktail voor Pasen

RECEPT | Een vrolijke brunchcocktail voor Pasen

Zondag is het Pasen! Voor veel mensen weer een reden om te gaan brunchen met familie. Vind jij het ook altijd zo moeilijk om te bedenken wat je op tafel zet? Dan hebben wij een leuk recept voor je. Gezond en simpel: de brunchcocktail!

Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 pak magere yoghurt
  • 4 bastogne koeken
  • 4 walnoten
  • 100 gram blauwe bessen
  • 100 gram frambozen
  • 100 gram bramen
  • 4 hoge glazen
Glutenvrij eten

Dit gerecht is makkelijk glutenvrij te maken door de koek te vervangen door een glutenvrije koek, of lactosevrij door de yoghurt te vervangen door lactosevrije yoghurt of sojayoghurt.

Bereiding
  1. Hak de walnoten grof. Doe ze bijvoorbeeld in een zakje, leg er een doek overheen en sla er op met een deegroller of vleeshamer.
  2. Hak de Bastognekoeken in kruimels. Dit kan je doen door een rasp of door ze in een (ander) zakje te doen en ze fijn te slaan.
  3. Snij de vruchten in halfjes. Hou van elke fruitsoort een handje over die je heel laat.
  4. Schenk een bodempje yoghurt van ongeveer een centimeter in elk van de glazen. Schep hier ongeveer een centimeter gesneden bramen op. Schenk hier ongeveer 2 centimeter yoghurt op.
  5. Maak een laagje van ongeveer een halve centimeter van de koekkruimels. Schenk hier weer een centimeter yoghurt op.
  6. Voeg vervolgens de gesneden frambozen toe, ongeveer een centimeter. Voeg vervolgens weer twee centimeter yoghurt toe. Schep hier een laagje walnoten op, gevolgd door weer een laagje yoghurt.
  7. Herhaal dit met de gesneden bessen en weer wat yoghurt.
  8. Top het geheel af met wat ongesneden vruchten, een snufje koekkruimels en noten. Je kunt het daarna feestelijk aankleding met een aantal paaseitjes.

De volgorde, van boven naar onder, is dus yoghurt-bramen-yoghurt-bastogne-yoghurt-frambozen-yoghurt-noten-yoghurt-bessen-yoghurt-vruchten, koekkruimels en nootjes.

… Pssst! Je kunt extra laagjes met advocaat toevoegen om dit potje even op te peppen! Fijne Pasen en eetsmakelijk!

Diëtist met eigen praktijk | Gek op lekker vegetarisch eten | Zet zich in voor mensen met Alzheimer | Slaat nogal eens de sportschool over | 100% kattengek

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: