Search here...
TOP
Recepten

RECEPT: Coeliakie-proof taart

Wat is coeliaki?

Het liefst heb je het niet, de auto- immuunziekte coeliakie. Maar je doet er nou eenmaal niets aan. Mensen met coeliakie kunnen geen gluten verdragen. Gluten is een eiwit en zit in tarwe, rogge, gerst, kamut, spelt en zelfs soms in haver. Mensen met coeliakie kunnen hier ontzettend ziek van worden! Zelfs al van kruisbesmetting! Het immuunsysteem van deze mensen keert zich tegen een gedeelte van het lichaam; het slijmvlies van de dunne darm. Daar komen vervolgens ook de meeste klachten vandaan. Buikpijn, misselijkheid, diarree, afvallen, verstopping, vermoeidheid en helaas nog vele andere klachten.

Gluten zitten tegenwoordig in de gekste producten, van rundvlees tot gummy beertjes. En helaas ook in heel veel taart! Ik ben benieuwd hoeveel mensen met coeliakie keer op keer hetzelfde glutenvrije gebakje krijgen op een verjaardag of andere feestdagen. Met alle respect, het is natuurlijk ontzettend lief wanneer er rekening met je gehouden wordt! Dat is namelijk niet vanzelfsprekend. Maar elke keer hetzelfde gebakje eten zal ook gaan vervelen. Mij in ieder geval wel.
DUS: Bij deze heb ik een overheerlijke recept voor een geweldige heerlijke glutenvrije taart! Zo kan je je gasten eens wat nieuws aanbieden, ik weet 100% zeker dat dit gewaardeerd wordt!

coeliaki taart aardbeien

Benodigdheden:

  • glutenvrije cakemix
  • 2 pakjes ongezouten roomboter
  • 4 eieren
  • 125ml melk (ik gebruik havermelk)
  • 1 zakje boter crème
  • reep pure chocola
  • verse aardbeien
  • verse blauwe bessen

Bereiding:

Eerst bak je in een taartvorm de cake mix. Die laat je afkoelen. Zodra de cake is afgekoeld, snij je het overdwars doormidden. De bovenkant haal je voorzichtig los van de onderkant zodat ze beide kunnen afkoelen.

Bereid de boter crème zoals beschreven staat op de verpakking, en smeer alles uit over het onderste gedeelte van de taart. De bovenkant van de taart kan je er nu weer terug op doen.

Smelt vervolgens je chocola au bain Marie, en giet het voorzichtig over de bovenkant van de taart. Met een klein lepeltje uitsmeren zodat het over alle zijkanten glijdt, en je zo de hele taart uitgesmeerd hebt met chocola. Je mag geen cake meer zien!

Nu moet je de taart een heel klein beetje laten afkoelen. Dan kan je daarna de vruchten erop plakken/ duwen. De vruchten blijven het beste zitten wanneer de chocola niet meer super warm is, maar ook niet te koud geworden is. Daarna nog even in de koelkast zetten zodat de chocola hard kan worden, en de vruchten goed vast blijven zitten.

Eet smakelijk!

Check trouwens ook dit recept voor gezonde chocoladetaartjes

Mom on Top

Lesley

Lesley | Leefstijl Lover | Hormoonfactortrainer | Boost By Les

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.