Search here...
TOP
Fitmomtalk

Monday Motivation | Sanne | Fitmomtalk

Iedere maandagochtend krijg jij een nieuwe dosis motivatie! Andere moeders verklappen hun geheim om fit te blijven en hoe ze tijd maken om te sporten. Vandaag is Sanne aan de beurt! Mama van twee en een fanatieke bootcamper!

Even voorstellen; mijn naam is Sanne Claassen, 32 jaar en jongensmama van de 8 jarige Noah en 4 jarige Nimm. Ik woon samen met onze jongens en mijn man Simon op het platteland in Haps. Simon werkt als laborant in de babyvoedingsindustrie en ik ben eigenaresse van &Zo Arbeidsbemiddeling. Naast mijn werk en ons gezin besteden we veel tijd aan onze alpaca’s. Wat 11 jaar geleden begon als een hobby met enkele dieren, is uitgebreid tot een wei vol met lieve wolletjes.

Hoe maak jij tijd vrij voor jezelf in combinatie met het ouderschap?

Sport neemt een erg belangrijke plek in mijn weekschema in. Ik maak een weekplanning op een planbord en sport standaard, weer of geen weer, op woensdagavond en zondagochtend. Als het lukt ga ik nog een extra keer op dinsdag- of vrijdagochtend. Ik heb mezelf een jaar geleden min of meer gedwongen om gezonder te gaan leven. Toen ik een voorstadium van baarmoederhalskanker bleek te hebben, ging de knop om. Sindsdien is gezond leven en sporten heel belangrijk voor me geworden.

Welke sport doe je en waarom heb je gekozen voor deze sport?

Ik ga sinds een jaar naar FitnessNextNL, waar ik onder leiding van 2 fanatieke trainers een uur intensief bootcamp. Ik koos hiervoor omdat binnen sporten in een sportschool echt niet bij me past. De krachtoefeningen op apparaten vind ik ingewikkeld om goed uit voeren en groepslessen met dans en dergelijke liggen me niet zo.

Wat is het positieve effect van sport op jou?

Omdat we de bootcamp als groep volgen, bouw je een band met mensen op. De trainingen zijn zwaar en elke keer voelt het alsof ik het weer ‘heb volbracht’. Het geeft veel voldoening en bovendien ook resultaat in de spiegel.

Eet jij volgens een dieet? En waarom wel of niet?

Een tijdje geleden ben ik bij een van de bootcamptrainers geweest om te wegen, meten en mijn eetpatroon door te spreken. We kwamen samen tot de schokkende conclusie dat ik eigenlijk best wel weinig at, maar dat wat ik at, vrijwel alleen maar koolhydraatrijk eten was. We stelden samen een aantal dagmenu’s op die minder koolhydraten en meer eiwitten en gezonde vetten bevatten. Ik zit er nog voller van ook gedurende de dag, dus dit is geen dieet, maar een veranderd voedingspatroon, waaraan ik me blijf houden. Een taartje en een frietje op zijn tijd zal ik nooit weigeren. Na mijn bootcamptraining neem ik een shake ter bevordering van spieropbouw en herstel.

Is sport en het ouderschap goed te combineren?

Door een bewuste keuze te maken om te werken aan de gezondste versie van jezelf, is het nemen van tijd hiervoor ineens veel minder moeilijk. Mijn man en onze kinderen hebben baat bij een gezonde en fitte mama en daarom kies ik ervoor het te combineren.

Train je met een bepaald doel of bijvoorbeeld voor een bepaalde wedstrijd?

Op mijn wishlist staat vooral minder armvetjes, de kipfilets. Die mogen wel wat minder. Mijn bovenbenen mogen ook wel wat centimeters inleveren. Daar train ik specifiek op, omdat mijn trainer ook weet dat ik dat gebied wil aanpakken. Dit jaar hoop ik de Strong Viking Run van 13km te kunnen volbrengen!

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Anderhalf jaar geleden was ik al buiten adem als ik tot het einde van de straat achter mijn kinderen aanrende. Ik vond traplopen met een zware wasmand pittig. Nu heb ik al meerdere, korte mudruns van 5km volbracht, in een hele prima tijd! Ik squat met plezier met een gewichtzak van 16kg op mijn schouders. Dat zijn voor mij de prestaties waar ik trots op ben, naast de centimeters die ik verloor.

Wat zou jij je kinderen graag willen leren over sport?

Onze oudste zoon is een heel gedreven en gepassioneerde voetballer. Hij traint 2 keer in de week bij onze voetbalclub in het dorp en gaat daarnaast 1 keer per week naar de voetbalschool. Op zaterdag speelt hij een wedstrijd. We gaan met zijn allen kijken, om hem aan te moedigen. De jongste is net 4 en net na zijn verjaardag begonnen met zwemlessen voor diploma A. Hij zal binnenkort daarnaast ook een sport kiezen, die hij vanaf zijn 4,5 of 5e mag gaan doen. We stimuleren het sporten heel erg en kijken daarnaast graag sport op tv. Mijn man verloor zijn broer op jonge leeftijd, ik verloor mijn moeder, ook veel te jong. Gezond leven is voor ons een belangrijke onderdeel in de opvoeding en sport hoort daar bij!

Wat vind je heel erg mooi aan jezelf?

Mijn taille en mijn krullend haar zijn punten waarop ik trots ben. Voor mij is slank zijn absoluut geen streven. Ik streef naar de gezondste en fitte versie van mezelf. Bovendien is het goed realistisch te blijven in wat mogelijk is bij het type dat je bent; bouw en genetische aanleg. Ik kijk dus vooral naar waar ik een glimlach van op mijn gezicht krijg qua spiegelbeeld. Ik meet mezelf niet aan anderen, hoewel ik het wel heel inspirerend vind om mooie verhalen te lezen over mannen en vrouwen die hard aan hun lichaam gewerkt hebben en flinke vooruitgang hebben geboekt. Gewoon omdat ik zie hoe ze ervan gaan stralen, niet omdat ze dunner of strakker zijn.

Als laatst: hoe blijf jij gemotiveerd om te sporten? Heb jij een tip voor andere mama’s?

Mijn belangrijkste tip is buiten sporten! Ik wil dat van harte aanbevelen. Je ademt letterlijk meer zuurstof in en voelt je frisser na een training. Het sporten in een vaste groep vind ik persoonlijk ook heel erg motiverend. Dus als er een leuke club bij je in de buurt zit, sluit je aan en begin! Leg je vooruitgang vast met foto’s en ben realistisch over waar je heen wilt groeien. Stel jezelf ten doel om fit en gezond te zijn en je zult zien dat je lichaam verandert. Dat is de grootste drijfveer om ook door te blijven gaan!

Volg Sanne ook via Instagram. Ze deelt hier van voeding, tot sport, tot foto’s van haar gezin en de alpaca’s.

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.