Search here...
TOP
Kids

5 dingen die je krijgt te horen als jongensmoeder

Een jongensmoeder zijn vind ik heerlijk. Vaak is het ook chaotisch, maar jongens hebben een eeuwig durende liefde voor mama. Toch zijn er in mijn omgeving vaak mensen die daar wat anders van vinden. Daarom presenteer ik u: 5 dingen die je krijgt te horen als jongensmoeder.

1. Een meisje erbij

Als je één kind hebt, zeuren mensen continu over een tweede. Maar als je er na bloed, zweet en tranen dan eindelijk twee hebt en het zijn allebei jongens, krijg je de volgende fase: ‘Ach, zou het niet leuk zijn? Een meisje erbij??’ WAT?! Neuh. Mensen kijken me verbaasd aan als ik vertel dat ik met volle teugen geniet van mijn jongens en dat ALS er een derde komt, ik weer hoop op een jongen.

Lees ook: Genderneutraal opvoeden niet van deze tijd

2. Ik ben gezegend met een koningwens

Voor degenen die niet snappen wat een koningswens is, dat betekent dat je een jongen en een meisje hebt gekregen. Blijkbaar vinden sommige mensen dat de ideale gezinssituatie en zijn ze dan extra gezegend. Ik roep altijd sarcastisch terug dat ik totaal niet gezegend ben, want ik heb twee jongens. Holy moly, hier kan ik me dus echt over opwinden. Er zijn mensen die geen kinderen kunnen krijgen of er één, twee, drie of vier hebben en nog een wens voor een kindje erbij, maar die wens uitblijft. Think about what you say!

3. Jij hebt echt jongens he?

Ja, die krijg je ook vaak te horen. En dan vraag ik me nog steeds af wat daarmee bedoeld wordt. Ja, ze gaan geen uur zitten knutselen nee. Misschien 5 minuten. Jongens moeten gewoon lekker buiten spelen om hun energie kwijt te kunnen. Misschien moet ik toch eens een trampoline kopen. Maar zijn ze gewoon even lekker zoet aan het spelen, dan kan zo’n opmerking al gemaakt worden. Wat is dat dan? Zijn ze te druk? Te luidruchtig? Gooien en smijten ze teveel? Wat? I need to know!

4. Heb je hem weer mishandeld?

Tja, jongens zijn wild en roekeloos en lopen hier dus bijna standaard door het leven met blauwe plekken op hun hoofd, armen, benen, blauwe billen door het van de trap vallen, schaafwonden en bloedlippen. Hier thuis denken ze dat je best salto’s kunt maken op de bank, over mekaar heen kunt springen, elkaar tackelen tijdens het rennen of buiten voetballen zonder schoenen aan. Ik vind het prima hoor, na 10 x waarschuwen moeten ze maar voelen. De vraag of ik ze weer mishandeld heb (overigens altijd als grap bedoeld), heb ik ook maar al te vaak gehoord.

5. De tablet mee uit eten?

Wij nemen de tablet mee als we uit eten gaan, Yep. Zo’n moeder ben ik. We kiezen ook standaard voor een restaurant met Wi-Fi, want uit eten gaan moet leuk zijn voor iedereen. De eerste helft doen we overigens zonder tablet hoor. Maar je weet: jongens moeten rennen of spelen, in ieder geval iets anders dan stilzitten. Als ik dan links van me een meisje uren relaxed zie zitten kleuren aan tafel (zonder geluid!!), dan hoopte ik soms ook dat onze jongens dat konden.

Herkenbaar? Wat hoor jij vaak als jongens- of als meisjesmoeder (dat kan ook natuurlijk!!) ?

Mom on Top
TAGS:,

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

4 COMMENTS

 • Ellen

  Grappig he, dat mensen altijd vooroordelen hebben over zo iets. Mij zou het geen drol uitmaken of ik nou een meisje of jongen zou hebben. Mijn zus heeft drie jongens en ik ben stapelgek op mijn neefjes♥️

 • Sandra

  Nummer 5 durven wij nog niet met onze jongens. 😅 3 en 7 maar ze kunnen alles behalve stilzitten en zachtjes doen haha maar inderdaad de andere opmerkingen hier ook gehoord.

 • Tanja

  Heel herkenbaar! Uiteten doen we zonder tablet maar gaan dan naar zo’n vreetschuur… is massaal maar we hebben wel echt een topavond. De kinderen genieten enorm van het verschillende eten wat ze kunnen pakken en kunnen veel rondlopen en er is vaak een leuke en grote speelplek!

 • Marjorie

  Wist je dat jongens vaker naar buiten ‘moeten’ om te bewegen dan meisjes? Dit komt niet omdat ze hun energie kwijt moeten maar omdat hun hersenen meer zuurstof nodig hebben dan meisjes. Doordat ze buiten aan het spelen zijn krijgen ze meer zuurstof binnen wat hun hersenen nodig hebben. Dus als je naar een restaurant gaat of knutselwerkjes wil laten doen, laat ze gerust eerst even flink wat zuurstof in hun hersenen halen en laat ze dan het werkje doen of een poosje stil zitten. Vaak zie je dat ze dan wat langer geconcentreerd zijn 😀

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.