Search here...
TOP
Beauty

Eucerin: de must have zonnecrème voor elke moeder

Twee jaar na de zwangerschap van mijn jongste zoon kamp ik nog steeds met een zwangerschapsmasker. Weet je wel? Een soort van sproetjes, maar sproetjes zijn schattig en een zwangerschapsmasker is lastig. Daarom ben ik heel blij met Eucerin, want ze hebben de perfecte zonnecrème voor het gelaat.

Wat is een zwangerschapsmasker

Tijdens je zwangerschap heb je allemaal hormonen die door je lijf gieren. Hierdoor raakt je pigment overgevoelig en kan er een masker ontstaan. Met een masker worden pigmentvlekken bedoelt, die op je wangen, voorhoofd, nek, bovenlip en hals kunnen ontstaan. Het ontstaat dus meestal tijdens je zwangerschap. maar kan ook ontstaan door het gebruik van anticonceptie of omdat het in de familie zit. Als het in de zwangerschap ontstaat, kan het zijn dat het na de zwangerschap weer vanzelf verdwijnt. Het zijn een soort sproeten, alleen sproetjes zijn leuk en een zwangerschapsmasker is een niet zo mooie, maar vlekkerige variant erop.

momontopFotograaf: Güven Alarslan Photography

Never ending horror

Tijdens de zwangerschap word je altijd al afgeraden om in de volle zon te gaan zitten. Dit is deels om een zwangerschapsmasker tegen te gaan, maar ook om te voorkomen dat het vruchtwater te warm wordt voor je baby. Ga je toch in de zon, smeer je dan goed in met een hoge factor. Dit heb ik zelf ook gedaan. Sterker nog: ik heb helemaal niet in de volle zon gezeten tijdens mijn zwangerschap en me heel goed ingesmeerd. Toch kreeg ik een zwangerschapsmasker, die ik nu twee jaar na mijn zwangerschap nog steeds meezeul. Steeds als het zomer wordt, springen de vlekken op mijn voorhoofd en wangen tevoorschijn. Ik baal ervan, want ik leek altijd een stuk gezonder met een mooie kleur op mijn gezicht.

Zet je masker op tijdens het buitensporten

Nou, dat is helemaal fraai. Sport je ook nog eens buiten, dan heb je zo’n masker al helemaal gauw geactiveerd. Ik doe aan bootcamp en hardlopen (lees ook: tips om te gaan sporten met het hele gezin), dus ik ben heel veel buiten. Met dat klamme zweet op je voorhoofd verschijnt het masker al heel erg snel. Tijd om actie te ondernemen. Smeren met factor 50 dus! Ik ben direct begonnen met het smeren met zonnecrème van mijn kinderen, maar de gewone zonnecrème is plakkerig en laat mijn gezicht glimmen. Niet echt perfect, maar de fijne crème van Eucerin kwam op mijn pad en ik ben fan!

eucerin

Eucerin Sun Photoaging control lotion SPF50+

Dit is een gezichtscrème met factor 50! Het beschermt je tegen schadelijke UV-straling en het heeft een unieke biologische celbescherming. Dit laatste bestaat uit een combinatie van glycyrrhetinezuur, dat de huideigen DNA-bescherming ondersteunt en Licochalcone A, een krachtig antioxidant dat de huidcellen beschermt tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen.  Het smeert heerlijk en is niet zo vet. Ideaal dus! Daarnaast hydrateert het je huid en vermindert rimpels. Kijk, dat is ook fijn, want vanaf je 30e gaat het bergafwaarts.

Klinische en dermatologische studies volgens Eucerin

Klinische studies hebben bewezen dat de crème goed door de gevoelige huid verdragen wordt, zelfs door patiënten met een zeer gevoelige huid na laserbehandelingen en peelings. In verdere in-vivo onderzoeken blijkt dat de respondenten aanzienlijke huidverbetering merkten.*

BELANGRIJKSTE BEVINDINGEN*

329 vrouwen hebben Eucerin Sun Fluid Anti-Age SPF 50 getest in een hete en vochtige omgeving. Deze studie laat excellente resultaten zien:

  • 97% vond dat ‘Het product zeer prettig aanvoelt op de huid’
  • 96% vond dat ‘Het product een fijne, lichte textuur heeft’
  • 93% vond dat ‘Het product snel wordt geabsorbeerd door de huid’
  • 89% vond dat ‘Het product geen plakkerig gevoel achterlaat op de huid’

Tijdens verdere onderzoeken brachten vrouwen (van 35-65 jaar) Eucerin Sun Fluid Anti-Age tweemaal daags aan op één helft van het gezicht. Na vier weken van normaal gebruik, waren hun bevindingen dat de fijne lijntjes en rimpels in het gezicht en hals waren verminderd.

* De resultaten zijn atypisch en kunnen per persoon verschillen

Mijn bevindingen

Zoveel rimpels heb ik nog niet, maar ik vind het heel fijn dat ik dit product met een gerust hart op mijn gezicht kan smeren. Als je ook een eigen dagcrème wilt opsmeren, kan dat ook. Doe dan wel eerst je dagcrème op en daarna pas de zonnecrème, omdat anders de werking van de zonnecrème minder kan worden. Verder smeert deze crème gewoon erg lekker en is hij niet vettig. Zo blij dat ik nu eindelijk een goede bescherming tegen het zwangerschapsmasker heb gevonden! Wil jij hem nu ook proberen? Je vindt hem via deze link voor maar €12.35.

 

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

1 COMMENT

  • tamara

    Wat een duidelijke en fijne blog zeg ik heb deze toevallig ook maar dan in factor 30 ga m op de vakantie testen dus ben erg benieuwd

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.