Vaderrol | Even voorstellen: team member en fitdad Matthijs!

Vaderrol | Even voorstellen: team member en fitdad Matthijs!

Vanaf vandaag versterkt ook Matthijs het team van Mom on Top. Zoals je misschien al hebt gezien, staat er een nieuwe rubriek op de website, namelijk ‘Dad on Top’. Matthijs zal regelmatig schrijven over zijn sportieve leven in combinatie met het vaderschap, maar stelt zich als eerst even voor;

De handdoek in de ring

Mensen zeggen dat het zo’n anderhalf jaar duurt voordat alles een plekje krijgt. Zittend op de bank in mijn (scheidings-)vakantiehuisje op de Veluwe in het zonnetje na een ijsperiode van een flinke week, die half Nederland in schaats-extase maakte, ben ik aan het terugrekenen. Begin december 2016 maakte ik in een moeilijk gesprek…. Nee, ik formuleer het anders… Probeerde ik duidelijk te maken dat ik de handdoek in de ring wilde gooien. Daarmee begon het proces dat volgens de kenners in de afrondende fase zit. Op papier dan. Er is nooit een afronding, want ik ben en blijf vader van twee prachtige kinderen: Sara 13 jaar en Levi 10 jaar. Zonder al te veel uit te wijken over de scheiding zal ik in de komende blogs vertellen over hoe sport een grote rol heeft gespeeld de afgelopen periode.

Gemis

Voor 20 maart ga ik het vakantiehuisje verlaten, om 2 maanden iets proberen te sparen door bij mijn ouders en de ouders van mijn vriendin te slapen. Tijdens het opruimen van mijn spulletjes kom ik een elastiekje tegen van de beugel van mijn dochter. Naast de scheiding was de beugel en haar nieuwe prachtige gebit ook heel belangrijk in haar leven. Het duurt waarschijnlijk nog een week voordat ik ze weer zie.

Focus op lifestyle

Om mijn geest scherp te houden, ben ik aan het focussen op mijn levensstijl. Voor de handdoek-periode was ik ruim 92 kilo zwaar geworden door de frituurpan, de sigaretten, het balletje gehakt bij het tankstation en de bacootjes cola light zonder ijs. Light was toch gezonder… Het stoppen met roken was zwaar, heel zwaar. Het is me gelukt door elke dag buikspieroefeningen te doen als ik zin had in een peuk en doordat mijn nieuwe vriendin duidelijk aangaf, dat een relatie met een asbak geen optie voor haar is. Ik rookte om mijzelf goed te voelen, om de stoere uitstraling en om de altijd gezellige gesprekken in de rookruimte. Inmiddels ben ik er één jaar van af en de zin om te roken is bijna helemaal verdwenen. Trots op het stoppen ben ik vooral tijdens het hardlopen. Het kuchje is verdwenen, mijn huid wordt gezonder, ik ruik frisser, mijn tanden zijn witter en mijn gele vingers zijn verdwenen! En het allerbelangrijkste: een kleine verbetering in mijn vaderrol.
Stoer hè!

Volg Matthijs ook op Twitter!

Eigenaar Mom on Top | Getrouwd | Moeder van twee jongens | Hardlopen | Bootcamp | Yoga

Eigenaar Mom on Top | Getrouwd | Moeder van twee jongens | Hardlopen | Bootcamp | Yoga

  1. Lijkt me niet easy! Maar sporten kan inderdaad zorgen dat je je hoofd lekker leeg kan maken en dat je beter kunt relativeren. Mooie kinderen heb je!

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: