Search here...
TOP
Dad on Top

Vaderrol | Even voorstellen: team member en fitdad Matthijs!

Vanaf vandaag versterkt ook Matthijs het team van Mom on Top. Zoals je misschien al hebt gezien, staat er een nieuwe rubriek op de website, namelijk ‘Dad on Top’. Matthijs zal regelmatig schrijven over zijn sportieve leven in combinatie met het vaderschap, maar stelt zich als eerst even voor;

De handdoek in de ring

Mensen zeggen dat het zo’n anderhalf jaar duurt voordat alles een plekje krijgt. Zittend op de bank in mijn (scheidings-)vakantiehuisje op de Veluwe in het zonnetje na een ijsperiode van een flinke week, die half Nederland in schaats-extase maakte, ben ik aan het terugrekenen. Begin december 2016 maakte ik in een moeilijk gesprek…. Nee, ik formuleer het anders… Probeerde ik duidelijk te maken dat ik de handdoek in de ring wilde gooien. Daarmee begon het proces dat volgens de kenners in de afrondende fase zit. Op papier dan. Er is nooit een afronding, want ik ben en blijf vader van twee prachtige kinderen: Sara 13 jaar en Levi 10 jaar. Zonder al te veel uit te wijken over de scheiding zal ik in de komende blogs vertellen over hoe sport een grote rol heeft gespeeld de afgelopen periode.

Gemis

Voor 20 maart ga ik het vakantiehuisje verlaten, om 2 maanden iets proberen te sparen door bij mijn ouders en de ouders van mijn vriendin te slapen. Tijdens het opruimen van mijn spulletjes kom ik een elastiekje tegen van de beugel van mijn dochter. Naast de scheiding was de beugel en haar nieuwe prachtige gebit ook heel belangrijk in haar leven. Het duurt waarschijnlijk nog een week voordat ik ze weer zie.

Focus op lifestyle

Om mijn geest scherp te houden, ben ik aan het focussen op mijn levensstijl. Voor de handdoek-periode was ik ruim 92 kilo zwaar geworden door de frituurpan, de sigaretten, het balletje gehakt bij het tankstation en de bacootjes cola light zonder ijs. Light was toch gezonder… Het stoppen met roken was zwaar, heel zwaar. Het is me gelukt door elke dag buikspieroefeningen te doen als ik zin had in een peuk en doordat mijn nieuwe vriendin duidelijk aangaf, dat een relatie met een asbak geen optie voor haar is. Ik rookte om mijzelf goed te voelen, om de stoere uitstraling en om de altijd gezellige gesprekken in de rookruimte. Inmiddels ben ik er één jaar van af en de zin om te roken is bijna helemaal verdwenen. Trots op het stoppen ben ik vooral tijdens het hardlopen. Het kuchje is verdwenen, mijn huid wordt gezonder, ik ruik frisser, mijn tanden zijn witter en mijn gele vingers zijn verdwenen! En het allerbelangrijkste: een kleine verbetering in mijn vaderrol.
Stoer hè!

Volg Matthijs ook op Twitter!

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

9 COMMENTS

 • Merel

  Knap hoor dat je zo die omslag hebt gemaakt. En dat helpt je geestelijk vaak ook, zeker na een scheiding. Inspirerend.
  Merel onlangs geplaatst…Column | Sporten? Waar haal ik de tijd vandaan?My Profile

 • nicole orriens

  Klinkt alsof je flink het roer hebt omgegooid Matthijs. Leuk dat je bent gaan hardlopen. Dat is echt ideaal. Ik loop ook dagelijks!

 • Judith Jasper

  leuk, ik ga meelezen, probeer zelf ook weer wat fitter te lezen, en mijn man doet gezellig mee

 • Manon

  Sporten om je hoofd leeg te maken is volgens mij een van de beste dingen om te doen. En win-win natuurlijk!

 • Kiki Hasselton

  respect! Ik vind hardlopen echt helemaal niks, dus ik vind het zo knap als iemand die discipline heeft om hetw el te doen. Succes!!!

 • Lien

  Wat leuk, een mannelijke blogger tussen al het vrouwengeweld hier ???? Wat stoer dat je bent overgestapt op een gezonde levensstijl trouwens!

 • Knap hoor! Ik vind hardlopen zelf echt niet wat.. Maar je gooit het roer goed om zo te zien!

 • Susan

  Lijkt me niet easy! Maar sporten kan inderdaad zorgen dat je je hoofd lekker leeg kan maken en dat je beter kunt relativeren. Mooie kinderen heb je!

 • Matthijs

  Bedankt voor de sympathieke en persoonlijke reacties op mijn blog!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.