Search here...
TOP
Fitmomtalk

Monday Motivation | Evita | Fitmomtalk

Iedere maandagochtend krijg jij een nieuwe dosis motivatie! Andere moeders verklappen hun geheim om fit te blijven en hoe ze tijd maken om te sporten. Vandaag is Evita aan de beurt! Deze mama is gek barbells en dumbells!

Nou ik ben Evita, 31 jaar en woon samen met mijn vriend en onze dochter in een dorpje in Zeeland. Ik geef 3 dagen les op het MBO bij de opleiding voor apothekersassistenten. Ik werk dus parttime om ook nog genoeg aandacht aan onze dochter van 5 te kunnen geven.

Hoe maak jij tijd vrij voor jezelf in combinatie met het ouderschap?

Ongeveer een half jaar na de geboorte van Jinthe ben ik begonnen met thuis sporten. Jinthe sliep en ik ging sporten. Dat heb ik een aantal jaren zo voort gezet en al goede resultaten mee behaald. Sinds Jinthe op school zit, sport ik niet meer thuis maar in de sportschool. Op mijn vrije dagen breng ik haar naar school en dan ga ik sporten. Als er geen school is, dan is mijn vriend thuis, of Jinthe gaat naar oma of zelfs wel eens mee naar de sportschool. Waar een wil is is een weg!

Welke sport doe je en waarom heb je gekozen voor deze sport?

Ik ben begonnen met Insanity en T25 thuis. Een soort van HIIT training. Een half uurtje even alles geven. Elke keer weer een uitdaging en dat vond ik juist zo leuk. Elke keer net een stapje verder, het net wat langer vol kunnen houden! Tot ik in aanraking kwam met barbells en dumbells. Ik was meteen verkocht aan de krachttraining!

Wat is het positieve effect van sport op jou?

Als ik sport krijg ik energie, een goed gevoel, voldaan. Met andere woorden, ik zit dan lekker in mijn vel.

Eet jij volgens een dieet? En waarom wel of niet?

Ja, ik eet wel volgens een plan. Het is belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen als sporter. En de goede verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten helpt me om verder te komen en om progressie te maken.

Zijn er supplementen die je gebruikt om fit te blijven? Wat voor effect hebben die op jou?

Ik gebruik creatine en in de winter wat extra vitamine D. Soms een omega 3 capsule, maar ik probeer alle voedingsstoffen d.m.v. voeding binnen te krijgen.

Is sport en het ouderschap goed te combineren?

Ja!! Zoals ik eerder al zei, waar een wil is is een weg!

Train je met een bepaald doel of bijvoorbeeld voor een bepaalde wedstrijd?

Voor mezelf heb ik qua fysiek een aantal punten waar ik graag aan wil werken, dus dat doe ik. Ik ben niet van plan om aan een wedstrijd mee te doen.

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Dat ik het al zo’n 5 jaar volhoud en nog elke keer met plezier ga trainen.

Wat zou jij je kinderen graag willen leren over sport?

Sporten is goed voor je. Jinthe weet intussen al niet beter. Voor ons hoort het er gewoon bij.

Wat vind je heel erg mooi aan jezelf?

Van mezelf ben ik al vrij gezegend met een smalle taille, en wat bredere heupen. Ik ben dus best een beetje curvy. I like that..

Als laatst: hoe blijf jij gemotiveerd om te sporten? Heb jij een tip voor andere mama’s?

Ja, als eerste; doorzetten!! Niet te snel opgeven. Je ziet niet na 1 week sporten al resultaten. Dit heeft tijd nodig en gun jezelf ook die tijd. Maak vooral ook foto’s om te zien hoe je vooruit gaat. En denk aan het gevoel ná het sporten. Dat heb je dan toch maar mooi weer gedaan he! Kan je trots op zijn. Voldaan gevoel.

Volg Evita ook op Instagram

 

Mom on Top
TAGS:,

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.