Search here...
TOP
Fitmomtalk

Monday Motivation | Francis | Fitmomtalk

Iedere maandagochtend krijg jij een nieuwe dosis motivatie! Andere moeders verklappen hun geheim om fit te blijven en hoe ze tijd maken om te sporten. Vandaag is Francis aan de beurt! Deze mama is gek op fietsen!

Hello! Ik ben Francis (31) en blog onder de naam Mamazetkoers op mijn eigen website, Facebook & Instagram. Getrouwd met Jeffrey en mama van Ize (3) en Luke (0). Ik blog over lifestyle, mama-zijn én fietsen. Ik fiets zowel op de MTB off-road als met mijn racefiets over de weg. Erg leuk om via deze gastblog te vertellen hoe ik tussen alle drukte door tijd voor mezelf vind om te sporten en gezond te eten.

Hoe maak jij tijd vrij voor jezelf in combinatie met het ouderschap?

Bij ons in het gezin draait het voornamelijk om samen de afstemming te vinden. Mijn man en ik fietsen beide graag, maar de kindjes alleen thuis laten is geen optie. In de zomer is het langer licht en is er veel meer ruimte om te gaan sporten. In de winter is het vroeg donker en zijn we meer aan de weekenden gebonden, dan is het lastig. Zeker wanneer het weer niet mee zit. Toch ben ik van mening dat het mijn man en mij aardig goed lukt.

Welke sport doe je en waarom heb je gekozen voor deze sport?

Eigenlijk ben ik een ‘’echte’’ zwemster. Door mijn verhuizing en mijn gezin is het reizen naar mijn oude dorp en mijn vereniging niet meer te doen om even te sporten. Door mijn man en collega’s ben ik besmet geraakt met het fietsen. Ik heb daar toevallig een tijdje geleden ook een artikel over geschreven. Die kun je hier vinden. Fietsen dus, over de weg met mijn racefiets en off-road op de MTB. Heerlijk!

Wat is het positieve effect van sport op jou?

Mijn hoofd leegmaken. Even alles vergeten en alleen de beentjes rond laten draaien. Daarnaast vind ik het leuk om met vrienden, collega’s en familie te fietsen. Gezellig kletsen, hapje eten. Het is echt ontspannen. En jezelf steeds willen verbeteren, kan ik nog harder of nog verder? Jezelf uitdagen. Ook al zit je soms dan ook wel met flinke spierpijn op de bank.

Eet jij volgens een dieet? En waarom wel of niet?

Een echt dieet kun je het niet noemen maar ik eet als lunch altijd Muesli. Geen gewone maar een waarin veel vlo-zaden zitten. Deze zetten uit waardoor je langer een vol gevoel hebt. Je eet dan minder en ik snack dan niet constant tot het avond eten. Ik ben er erg tevreden over. Nu al 2,5 kg kwijt. Nu de andere 2,5 kg nog.

Zijn er supplementen die je gebruikt om fit te blijven? Wat voor effect hebben die op jou?

Nee, al maak ik tijdens het sporten wel gebruik van sportvoeding. Ik gebruik een isotone poeder voor in mijn bidon en eiwitrepen. Dit om enkele uren te kunnen fietsen. Niet voor een tochtje van 25 km maar wel als ik verder ga. Bijvoorbeeld 65 km off-road of 100 km over de weg.

Is sport en het ouderschap goed te combineren?

Ja, het voordeel van een eigen fiets hebben is dat je kunt gaan wanneer je wilt. Ik ben niet gebonden aan trainingstijden op een sportschool over verenging. Uiteraard moet ik het wel afstemmen met mijn man. Soms ga ik 3x in de week fietsen en soms maar 1x. We kijken gewoon hoe het past. En met regen? Dan slaan we gewoon een keertje over!

Train je met een bepaald doel of bijvoorbeeld voor een bepaalde wedstrijd?

Ik sport vooral voor mezelf, om mijn hoofd leeg te maken en te ontspannen. Even iets voor jezelf doen en je gedachten verzetten. Het is erg fijn om jezelf uit te dagen. Dat het ook goed is voor je lijf is mooi meegenomen. Ik heb de afgelopen weken wel veel getraind om een koers te fietsen. De Leyetocht, 75 km off-road. Heb ik gefietst samen met mijn man en schoonvader. Mijn lieve schoonmoeder heeft op onze kindjes gepast.

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Dat zijn twee momenten.

  • Voor het wielrennen is het mijn 100+ km tocht. Was zo gaaf om zoveel kilometers in 1 rit te maken.
  • Fietsen van de Leyetocht, 75 km off-road. Heb hier heel hard voor moeten trainen, zo gaaf als het dan lukt.

Wat zou jij je kinderen graag willen leren over sport?

Het is belangrijk om te sporten, wat ze doen mogen ze zelf kiezen. Ize is nu 3 en zit al een half jaar op dansen. Het is echt een peutergroep en nog niet super serieus maar super leuk. En goed voor de beweging. Ze vindt het geweldig. Of ze dat blijft doen? Geen idee als ze maar iets kiest.

Wat vind je heel erg mooi aan jezelf?

Voor een vrouw heb ik brede schouders, soms wat lastig met kleding kopen, maar ik vind het prachtig. Het zorgt voor een mooi zandloperfiguur samen met mijn heupen. Daarnaast gaf het me veel voordeel tijdens het zwemmen en heb ook het idee dat het me wendbaarder maakt op de fiets.

Als laatst: hoe blijf jij gemotiveerd om te sporten? Heb jij een tip voor andere mama’s?

Door het te blijven doen en door te zetten. Gelukkig heb ik ook mijn man als een stok achter de deur. Wat ik ook doe? Wanneer de kinderen naar de opvang zijn neem ik wel eens een halve dag vrij om een flink stuk te fietsen. Niets mis mee, probeer het eens.

De afbeeldingen in dit artikel zijn en blijven eigendom van Francis

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.