Search here...
TOP
Fitmomtalk

Monday Motivation | Mi-choe | Fitmomtalk

Hi! Ik ben Michoe, 38 jaar en ik ben getrouwd met Remano. We hebben 2 kinderen; Robyn van 6 jaar en Sef van 3,5 jaar. Sporten doe ik al mijn hele leven en mijn man ook. Onze kinderen weten niet beter dan dat het een onderdeel van ons leven is. Ook zij beginnen zachtjes aan met proberen wat ze leuk vinden.

Hoe maak jij tijd vrij voor jezelf in combinatie met het ouderschap?

Vaak sporten kan bij ons, omdat we elkaar hier de tijd voor gunnen en dat is een kwestie van goed afstemmen en rekening houden met elkaar.

Welke sport doe je en waarom heb je gekozen voor deze sport?

Ik zaalvoetbal 1x per week. Vanaf dat ik klein ben voetbal ik. Toen ik zwanger was van Robyn heb ik besloten om geen veldvoetbal meer te doen, omdat ik niet een groot deel van het weekend op het voetbalveld wilde zijn. Naast zaalvoetbal boks ik 2x per week. Dit, omdat ik er fit door blijf en omdat het heel anders is dan voetbal. Ik leer iedere week nieuwe dingen en zie verbeteringen. Op de overige dagen probeer ik een half uurtje te gaan hardlopen. Dit kan van werk naar huis zijn of even snel een rondje voor het eten ofzo.

Wat is het positieve effect van sport op jou?

Ik heb het nodig om even tijd voor mezelf te hebben en even niks te moeten. Thuis draait alles natuurlijk om het gezin en ik vind het fijn om tijdens het sporten even niks om handen te hebben, geen mobieltje en geen kinderen die iets nodig hebben.

Eet jij volgens een dieet? En waarom wel of niet?

Nee, ik volg geen dieet. Nooit gedaan. Wel let ik op wat en hoeveel ik eet sinds een jaartje. Ik merk dat ouder worden zeker invloed heeft op mijn lichaam en dat het meer moeite kost om strak te blijven.

Zijn er supplementen die je gebruikt om fit te blijven? Wat voor effect hebben die op jou?

Nee ik ben niet bekend met supplementen.

Is sport en het ouderschap goed te combineren?

Ik vind van wel. De kinderen zijn gewend dat mijn man en ik gaan sporten en soms is het een wissel van de wacht, maar allebei hebben we het nodig om een leuke ouder te zijn.

Train je met een bepaald doel of bijvoorbeeld voor een bepaalde wedstrijd?

Nee ik train puur voor mezelf. Hier en daar loop ik een halve marathon, juist omdat ik daar niet voor hoef te trainen. Ik sport om me goed te voelen, om mijn hoofd te legen en energie op te doen.

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Dat onze kinderen uit zichzelf graag mee willen doen met het sporten. Dat ze alles lusten, dus iedere groentesoort of fruit gaat er hier prima in.

Wat zou jij je kinderen graag willen leren over sport?

Sporten is leuk en gezond. Je ontmoet nieuwe mensen, je blijft fit en je kunt jezelf uitdagen.

De term ‘bodypositivity’ leeft heel erg op dit moment, daarom ook mijn vraag: wat vind je heel erg mooi aan jezelf?

Sinds ik boks heb ik geen dunne armen meer, maar een beetje gespierde armen/schouders. Ik ben niet te gespierd, maar ook geen slappe hap.

Als laatst: hoe blijf jij gemotiveerd om te sporten? Heb jij een tip voor andere mama’s?

Ik heb geen problemen met motivatie, want ik beschik over genoeg discipline en ik ben een gewoonte mens. Sporten zit bij mijn op een aantal dagen standaard in ons levensritme, iedereen weet er van. Dus daar wordt dan rekening mee gehouden. Zorg ervoor dat je partner je hier in steunt en je de tijd en ruimte hier voor geeft. Weer of geen weer: ik ga sporten en ik snap dat niet iedereen graag in de stromende regen loopt. Wees niet te streng voor jezelf. Er is geen man overboord als je een keer slecht eet of niet gaat sporten. Morgen pak je de goede draad gewoon weer op. Eet de dingen die je lekker vindt, eet alleen niet heel veel er van. Wij snoepen en snaaien iedere dag, alleen waar wij vroeger hele zakken chips aten, nemen we nu een bakje chips en klaar. (alleen met m&m’s valt het niet mee om maat te houden… maar ook dat mag zo af en toe heus wel)

Liefs, Mi-Choe

Volg Mi-Choe ook via Instagram.

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.