Search here...
TOP
Fitmomtalk

Monday Motivation | Saskia | Fitmomtalk

Iedere maandagochtend krijg jij een nieuwe dosis motivatie! Andere moeders verklappen hun geheim om fit te blijven en hoe ze tijd maken om te sporten. Vandaag is Saskia aan de beurt. Moeder van 2 jongens en super sportief!.

Ik ben Saskia, 40 jaar en werk 3 dagen in de week als jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau in Lelystad. Met mijn man Michiel en mij twee zonen Hidde (sept 2014) en Noud (jan 2016) woon ik sinds 8 maanden in Harderwijk waar het ons prima bevalt. Hiervoor hebben we in Amstelveen en Amsterdam gewoond dus dat is wel even wat anders….. In het eerste kwartaal van 2019 wordt onze nieuwe super toffe woning opgeleverd waar we heerlijk bij het water komen te wonen!

Hoe maak jij tijd vrij voor jezelf in combinatie met het ouderschap?

De jongens gaan op de maandag en donderdag naar het kdv. Ik ben op dinsdag en woensdag vrij en mijn man is op vrijdag vrij. In het weekend zijn we beiden vrij en hebben we alle tijd voor het gezin en ondernemen we leuke dingen.

Welke sport doe je en waarom heb je gekozen voor deze sport?

Voordat Hidde er was, was ik altijd erg sportief (en competatief :-)); ik hockeyde fanatiek en daar kwam het hardlopen bij nadat ik een lange periode ziek thuis kwam te zitten vanwege een traumatische gebeurtenis op m’n werk (dat was tijdens mijn werk als verpleegkundige op de verloskamers). Het hardlopen en de uren wandelen in het bos met mijn labrador Guus, hebben me door die moeilijke periode heen geholpen en ik kreeg weer positieve energie.

Met het hardlopen ben ik dan ook een stapje verder gegaan; ik werd lid van een hardloopclub en trainde eenmaal per week in het Olympisch Stadion of in het Amsterdamse Bos en leerde daar zoveel over de techniek en schema’s waardoor het hardlopen steeds makkelijker ging, leuker werd en ik steeds beter werd! Ik deed mee aan allerlei loopjes in de buurt met als hoogtepunt de Halve Marathon van Amsterdam die ik in 1 uur 45 min liep, ik was zo trots!

Wat is het positieve effect van sport op jou?

 Ik werd zwanger en stopte met hockey. Hardlopen bleef ik gewoon doen, weliswaar op een lager pitje natuurlijk. Tot de 25e week van m’n zwangerschap bleef ik hardlopen, daarna ben ik overgegaan op powerwalken. Rond de 9e week van m’n zwangerschap ontdekte ik Mom in Balance waar ik 2 maal per week sportte met andere zwangeren, dat was zo fijn! Ik ging superfit m’n bevalling in en ondanks dat die best heftig was (inleiden, weeënstorm, sterrekijker en vacuumextractie) voelde ik me prima. 6 weken lang heb ik op een houtje moeten bijten om niet te sporten en rust te houden want ik had zo’n zin om weer te knallen maar ja het mocht nog niet….. Eindelijk waren ze voorbij en ben ik meteen weer gestart bij Mom in Balance maar dan in de Back in Shape groep.

Na een paar maanden was ik zover dat ik het hardlopen weer kon oppakken (hard gewerkt aan de bekkenbodem :)) en ging weer starten bij m’n hardloopclubje. Nou…..ik ben er zeggen en schrijven 3 keer geweest ofzo???? Toen bleek ik zwanger van Noud, dat was 6 maanden na de geboorte van Hidde….. Ok, daar hadden we niet op gerekend (wel onwijs gewenst natuurlijk!) dus ik was weer terug bij ‘af’….. Weer terug naar de zwangergroep bij Mom in Balance, hardlopen weer op een lager pitje…….. Ik merkte vrij snel dat het nu zwaarder was dan bij de eerste zwangerschap; m’n lijf was nog niet helemaal hersteld van de eerste, er kroop er een rond die ik moest tillen en ik kwam slaap tekort want Hidde sliep pas bij 1 jaar door… Toch ben ik elke keer naar de lessen gegaan en lekker gesport, want ook al voelde ik me brak en moe, ik kwam altijd met bakken vol energie weer thuis na zo’n uurtje, heerlijk!

De bevalling van Noud was een eitje (mag ook wel na zo’n pittige eerste..) en ja hoor weer 6 weken wachten….. Na 6 weken gestart met Mom in Balance en naarmate ik daar weer een tijdje mee bezig was bekroop me het idee om zelf les te gaan geven. Zo gebeurde het dat ik bij de The Bootcamp Club kwam en ik de opleiding tot fitness instructeur level 1 ben gaan doen en die heb behaald. Ik gaf toen eenmaal per week les op de zaterdagochtend wat prima te combineren was met drie dagen werken in het ziekenhuis. Dit heb ik een paar maanden gedaan en toen ben ik gaan werken bij Mom in Balance waar ik 2 dagen per week 2 uur les ben gaan geven.

Het was heerlijk, leuk, gezellig en fantastisch! Ik merkte wel dat door de combi met 3 dagen werken en mijn gezin, mijn eigen sportmomenten in het nauw kwamen. Toen kwam het besluit om te verhuizen naar Harderwijk waardoor ik ‘moest stoppen’ met lesgeven. Ik vond het heel erg jammer want had er veel plezier in, maar aan de andere kant had ik nu wel wat meer tijd voor mezelf en m’n eigen sport.

 Ik heb meteen weer het hardlopen opgepakt wat je in deze omgeving echt heerlijk kunt doen, en ik ben lid geworden van een sportschool met kinderopvang. Ideaal want ik ging me een uurtje in het zweet werken en de jongens vermaakten zich prima, dat deed ik op de dinsdag en woensdag en op de zondag liep ik 10 km hard. Na een maand vier begon toch het ‘buiten sporten’ te kriebelen; had ik eigenlijk altijd gedaan en  binnen in zo’n muffe zaal was toch niet echt mijn ding. Maar ja wat moest ik dan en hoe combineerde ik dat dan? Zoeken op internet, navragen etc en ik kwam bij een bootcampclub in Harderwijk ‘Woodtraining’. Daar doe ik op de woensdagavond een bokstraining (in de buitenlucht), op de zondagochtend loop ik hard (meestal een km of 11-12, ben aan het trainen voor de Halve Marathon van Amsterdam in oktober) en ik probeer op maandagavond een uurtje bootcamp te pakken al schiet die er nog wel eens in gezien de tijd (werken, kids halen van kdv, eten maken, naar bed brengen).

Is sport en het ouderschap goed te combineren?

 Mijn man en ik maken echt bewust tijd vrij voor het sporten. We hebben beiden twee vaste sportmomenten (uurtje in de avond of uurtje in de ochtend) ingepland in de week waarin we het de ander ook ‘gunnen’ om er even lekker uit te zijn, je hoofd leeg te maken, je weer op te laden en je energieker te voelen. Daarnaast hebben we een bakfiets aangeschaft (en nee geen elektrische :-)) en dat is zo’n goede aankoop geweest! We gaan altijd op de fiets op stap dus ongemerkt ‘sport’ ik ook als ik met de jongens bijv. naar de kinderboerderij (12 km heen en terug) ga of naar het bos om lekker te wandelen.

Dat is dus ook meteen wat we de jongens meegeven; dat sporten en bewegen bij het dagelijkse leven horen en dat het leuk en gezellig is. Met de jongens gaan we elke zaterdagochtend een uurtje naar de peutergym, bijna dagelijks lekker ravotten in een speeltuin (buiten), een rondje op hun eigen fietsjes in de buurt en wandelen. Ik vind dat sporten en het ouderschap prima te combineren zijn; je moet wel een partner/oppas hebben die je daarvoor de mogelijkheid biedt/steunt, je sportmomenten inplannen en je beweegmomenten pakken als je met de kinderen bezig bent (fietsen bijv.).

Zijn er supplementen die je gebruikt of volg je een dieet om fit te blijven?

Ik gebruik geen voedingssupplementen en volg geen dieet, ik probeer gezond te eten (5-6 kleine maaltijden op een dag) maar natuurlijk zondig ik ook wel wel eens en geniet er dan ook enorm van. Ik voel me hier prima bij en ben tevreden met mijn lichaam. Dat is ook meteen waar ik het meest trots op ben: Mijn Lichaam. Dit geweldige, fantastische lichaam heeft er voor gezorgd dat er twee kleine jongetjes in mij hebben kunnen groeien en die ze gezond op de wereld heeft gezet, dat is toch bijzonder? En tja dat geen ‘six pack’ heb maar nog een kleine diastase….so be it……

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

1 COMMENT

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.