Search here...
TOP
Fitmomtalk

Monday Motivation | Yvonne | Fitmomtalk

Iedere maandagochtend krijg jij een nieuwe dosis motivatie! Andere moeders verklappen hun geheim om fit te blijven en hoe ze tijd maken om te sporten. Vandaag is Saskia aan de beurt. Moeder van 2 jongens en super sportief!

Ik ben Yvonne Ufkes, getrouwd met Edwin en samen hebben we 3 stoere boys (Justin, Dylan en Milan). Sinds 8 jaar schrijf ik blogs en sinds maart van dit jaar een eigen magazine (Vega Vega). Het is een veganistisch lifestyle magazine, hier hoort ook een leuke website bij. Iedere dag werk ik aan mijn website(s). Omdat ik vanuit huis werk, kan ik zelf voor de kinderen zorgen. Minimaal vijf keer per week probeer ik zo’n  6,5 kilometer hard te lopen.

Hoe maak jij tijd vrij voor jezelf in combinatie met het ouderschap?

Sinds de jongens naar school gaan, is het gemakkelijker om overdag tijd voor mijzelf vrij te maken. Toen de jongsten nog niet naar school gingen, had ik vooral in de avond uren en in het weekend tijd voor mijzelf. Nu de kinderen wat ouder zijn, zijn ze ook een stuk zelfstandiger. Ook dit geeft extra ruimte. Iedere dag breng en haal ik de jongens van en naar school en help ik ze met het klaar maken van de schooltassen. Als ze thuis komen zorg ik dat ik tijd voor ze heb, meestal gaan ze hun eigen gang. Voor het slapen gaan doe ik een spelletje met ze of we gaan samen lezen. Op vrije dagen ga ik graag met ze op pad om leuke dingen te doen. Eigenlijk gaat de combinatie helemaal vanzelf.

Welke sport doe je en waarom heb je gekozen voor deze sport?

Hardlopen. Het is makkelijk, omdat ik het kan doen wanneer het mij uitkomt. Meestal doe ik het in de ochtend, als ik de boys naar school gebracht heb. In het weekend ga ik bijna meteen vanuit mijn bed hardlopen.

Wat is het positieve effect van sport op jou?

Als ik sport heb ik niet alleen meer energie de rest van de dag, maar ik voel mij ook een stuk relaxter. Juist in drukke periodes moet ik sporten, het geeft rust. Tijdens het hardlopen kan ik mijn hoofd helemaal leeg maken en ontspannen.En een mooie bijkomstigheid, mijn buikje verdwijnt ervan.

Eet jij volgens een dieet? En waarom wel of niet?

Ik zie het niet als een dieet, maar ik leef volgens de veganistische levensstijl.

Zijn er supplementen die je gebruikt om fit te blijven? Wat voor effect hebben die op jou?

Ik slik vitamine B12

Is sport en het ouderschap goed te combineren?

Ja, zeker het hardlopen is erg goed te combineren met het ouderschap.

Train je met een bepaald doel of bijvoorbeeld voor een bepaalde wedstrijd?

Nee, dat doeik niet.

Op welke prestatie ben je het meest trots?

Juist als ik geen zin heb om te gaan hardlopen, ga ik toch. En dat zijn meestal mijn beste rondes.

Wat zou jij je kinderen graag willen leren over sport?

Dat het lekker is en gezond. Het hoort bij een gezonde levensstijl. De jongens sporten ook 3x per week.

De term ‘bodypositivity’ leeft heel erg op dit moment, daarom ook mijn vraag: wat vind je heel erg mooi aan jezelf?

Mijn haar en mijn ogen vind ik het mooiste aan mijzelf. En ik vind het fijn om te zien hoe ik aan het afvallen ben, nu ik zo lekker aan het sporten ben.

Als laatst: hoe blijf jij gemotiveerd om te sporten? Heb jij een tip voor andere mama’s?

Ik ben een poos(je) gestopt met hardlopen, omdat ik het te druk had. En daarna had ik geen zin meer. Het kostte even wat motivatie om weer te gaan starten. Nu ben ik zeker weer vier maanden fanatiek bezig. Ik vind het zelf leuk om te zien hoeveel kilometers ik heb hardgelopen en hoeveel calorieën ik verbrand heb. En je voelt je erna zo goed: lekker fit en energierijk.

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.