Search here...
TOP
Persoonlijk

Mud Masters: Je was GE-WEL-DIG!

Na maanden te hebben getraind, was afgelopen zondag de dag eindelijk aangebroken: Mud Masters! De nacht ervoor had ik maar slecht geslapen, want ik was ergens toch enorm zenuwachtig. Natuurlijk blik ik even terug op deze toffe dag!

Zenuwen gieren door mijn lijf

De nacht voor Mud Masters was erg onrustig. Ik ben niet zo heel vaak zenuwachtig hoor. De laatste keer dat ik zenuwachtig was, was voor het afrijden voor mijn rijbewijs. Toch kon ik niet goed slapen. In mijn hoofd was ik bezig met de monkey bar en het klaarzetten van mijn tas met droge spullen. Dat had ik eigenlijk beter kunnen doen voordat ik naar bed ging, want dan was dat alvast geregeld en hoefde ik mezelf er niet steeds aan te herinneren om iets niet te vergeten. Daarnaast maakte ik me erg druk om de obstakels, want ik ben echt een streber eerste klas, maar ik besloot om het uiteindelijk niet zo serieus te nemen en in plaats daarvan te gaan slapen.

Alsof ik een weekend uit logeren ging

De volgende dag las ik alle diverse checklists nog even door: schone kleding: check, vuilniszak: check, handdoek: check, en zo door. Ik stopte alles in mijn rugtas. Het leek alsof ik een weekend ging logeren. Nadat ik alles nog eens minimaal 10 keer had gecheckt, was ik er klaar voor. Op naar het moddermasker in Haarlemmermeer!

Aan adrenaline geen tekort

Om 13.30 uur mochten wij starten in het startvak van de Lizards. Met team Mom in Balance kleurden we het startvak helemaal roze. Er deden zelfs een aantal fitdads mee. De warming-up was geweldig! De DJ draaide nummers van Paul Elstak, waarop iedereen begon te hakken. We sprongen in het rond en werden flink opgepept! Oke! We zijn klaar om te GAAN!! Op het startteken kropen we door de eerste tunnel, op weg naar de opstakels. Let’s do it!

In mijn eentje door

De obstakels varieerden heel erg van hooibalen op de weg, door de modder kruipen, tot buddy opdrachten, monkey bar, the flyer en noem maar op. Halverwege raakte ik mijn team kwijt, doordat ik mijn veters een aantal keer moest strikken. Waarom had ik er niet direct een dubbele knoop ingelegd, toen mijn schoenen nog schoon waren. Ik dacht dat iedereen me voorbij was gegaan, dus ik zette een tandje bij, maar ik kwam niemand meer tegen. Ook niet leuk, zo in je eentje, maar goed we gingen door.

Mud Masters: Angsten overwinnen

Ik had enorm veel zin in de monkey bar, omdat ik daar voor had getraind. Deze was boven het water, nog gaver! Ik spuugde mijn handen in en ging ervoor! Mogelijk gemaakt door de trainingen van Judith en Samantha van Jworxout, was dit natuurlijk een piece of cake. Jammer dat ik dit punt dus met niemand kon vieren, want ik was ze nog steeds kwijt, alhoewel ik soms maar even met een wildvreemde high-fivede hoor. Het engste vond ik The Flyer. Een 10 meter hoge glijbaan, die eindigt in het water. In eerste instantie wilde ik hem even overwegen, maar ben uiteindelijk gewoon gaan liggen zonder erover na te denken en eraf gegleden. Die kick! Whaaaa!

Teveel getraind?

We moesten de grote piramide op heel veel verschillende manieren opklimmen, lopen en kruipen, maar ik merkte dat mijn conditie echt op en top was. Ik vond het niet heel vermoeiend allemaal en de uitdagingen waren ook niet heel extreem met deze 6 kilometer. De laatste obstakels waren twee muren en een half pipe. Bij de muren (de een nog hoger dan de ander) hoefde je ook eigenlijk geen moeite te doen om eroverheen te komen. Overal stonden mannen paraat om je eroverheen te trekken of lieten zich gebruiken als opstapje. Super simpel zo. De half pipe ging ook prima! Voor de 6 was hij niet zo hoog en dat was het laatste obstakel. Inmiddels was ik weer teammembers tegen gekomen. Zo hoefde ik niet alleen over de finish. Het viel me erg mee allemaal en denk dat de 12 kilometer me meer uitdaging had geboden, maar het was enorm gaaf om het met het team te doen.

Vanaf nu ben ik verslaafd aan obstakelruns en denk dat er nog veel meer aan zullen komen.

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

15 COMMENTS

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.