Search here...
TOP
Lifestyle Kids

REVIEW | Op pad met de Qibbel Air

Qibbel Air

De lente is weer begonnen en dus stappen we weer met zijn allen op de fiets. Komt het mooi even uit dat ik het Qibbel Air fietsstoeltje mocht testen. Het stoeltje dat zich tevens het lichtste fietsstoeltje van Nederland mag noemen. Wat ik ervan vind? Lees gauw verder.

Waar is het montagemateriaal?

Het eerste wat mij opviel, toen de grote doos van Qibbel werd bezorgd, was dat er buiten het stoeltje verder geen zakjes inzaten met boutjes en moeren en montagematerieel. Je zou het stoeltje gewoon op je bagagedrager moeten kunnen vastklikken en dat was het! Mijn moederhart begon hiermee gelijk sneller te kloppen. Niet omdat ik hier in eerste instantie erg blij van werd, maar het gaf me aardig wat angst. Zou het veilig in gebruik zijn? Moet ik het niet met kettingen of iets dergelijks vast kunnen zetten aan het frame? Er zat wel een veiligheidsriem aan, die je om het frame kon klikken. Oke, laten we gewoon eerst maar beginnen met bevestigen, dan zien we wel.

Qibbel Air: Snel klaar om te gaan

Het monteren van de Qibbel Air ging echt super makkelijk! Je kon hem inderdaad zo op je bagagedrager klikken. Wij moesten wel gebruik maken van de twee inzetstukken die bijgeleverd waren. Zo paste het stoeltje perfect. Even goed aandraaien en klaar is Kees. Alleen nog de veiligheidsriem bevestigen om het frame en je kunt fietsen. Echt bizar snel geregeld! Voor de zekerheid trok ik nog een paar keer goed aan het stoeltje, maar hij zat ook heel stevig op de fiets bevestigd. Hier kon niks mee gebeuren.

Op pad met de Qibbel Air

Ik zette mijn jongste in de fiets, maakte hem vast en we gingen ervandoor. Het zitje is ergonomisch en de rugleuning is gemaakt van mesh, dat is super zacht en comfortabel. Dus je kunt best een lekkere tocht maken, terwijl je kindje heerlijk zit. De voetsteunen zijn ook goed te verstellen en de voetjes kun je vastzetten met de straps. We hebben een heerlijke rit van 10 KM gemaakt en ik heb de jongste niet horen klagen onderweg.

Qibbel Air: De specificaties

 • Voor kinderen vanaf 9 tot 72 maand (tot 6 jaar)
 • Van 9 tot 22 KG
 • Baby Innovation Award Winner 2019 – Categorie Mobility
 • Te vergrendelen tegen diefstal met een apart Qibbel-slot (apart te verkrijgen)
 • Prijs € 89,99
 • Te verkrijgen bij diverse fietsenwinkels

Het eindoordeel

Ik ben er super tevreden over! Het is heel eenvoudig te monteren, je hoeft er geen man bij te halen. Het is een licht en veilig stoeltje en erg comfortabel. De prijs vind ik ook zeker niet te hoog! Zowel mijn jongste als mijn oudste kunnen hier mee vervoerd worden, wat ook echt heel handig is. Hier gaan wij nog heel veel veilige kilometers mee maken dit jaar!

Lees ook: Sport jij al met het hele gezin?

Dit artikel bevat een samenwerking met Qibbel

Mom on Top
TAGS:

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

9 COMMENTS

 • Marijke

  Handig dat je hem zo makkelijk vast kunt maken. Ben wel blij dat mijn jongste er bijna uitgegroeid is. Kan ik de man er weer bij halen om hem te verwijderen. Had dus ff een paar jaar eerder moeten hebben dit 😂
  Marijke onlangs geplaatst…Hoe scoort onze school op de eindtoets?My Profile

 • Renata Feyen

  Spijtig dat ik dit niet eerder kon lezen, want mijn dochter heeft net een stoeltje gekocht voor de kleindochter 😮

 • kiki hasselton

  ik kan hier niet goed over meepraten, want ik heb zelf geen kinderen, maar hij ziet er wel goed degelijk uit!!!

 • Saskia

  leuke en duidelijke review. Niks zo belangrijk dat je kroost veilig en goed vastzit

 • Fleur Veldkamp

  Wat een mooi stoeltje. Ik kan mij voorstellen dat je kind daarop als een koning op een troon lekker rond gereden wordt. Veel fietsplezier samen

 • Aya

  Ziet eruit als een mooi stoeltje. Handig voor mijn nichtje. Zij moet binnenkort achterop!
  Aya onlangs geplaatst…Pupa eyeliners made to last definition waterproof review My Profile

 • Marsha

  Ik vind het een heel mooie stoeltje! De kleine van mij is nu nog te jong, maar wie weet over een paar maanden!

 • beautyn0te

  Wat handig, het ziet er in iedergeval goed uit!

 • Frederique

  Het klinkt als een hele goede stoel. Licht is fijn en hij zit er ook nog eens mooi uit.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.