Search here...
TOP
Kids

Van ledikant naar kinderbed

kinderbed peuterbed

Kinderen groeien heel hard, voor je het weet steken de beentjes over het randje van het bed. Tijd om het groter aan te pakken, maar waar moet je op letten en hoe went je kind aan een groter bed?

Een wiegje op jouw slaapkamer

Als je kindje net geboren is, slaapt het waarschijnlijk de eerste periode bij jou op de slaapkamer in een wiegje. Zo kun je jouw kindje ’s nachts tijdens de voedingen snel bij je hebben en kun je de hele nacht luisteren of het nog ademt, want dat doe je als nieuwbakken ouder. Ik maakte mij daar ook schuldig aan en nog steeds hoor! Nu ze bij mij 6 en 4 jaar zijn, kijk ik nog even elke avond voor het slapen gaan of ze nog leven. Ik weet zeker dat elke ouder dit herkent.

Van wieg naar ledikant

Maar ze worden op een gegeven moment te groot voor een wiegje en verruilen deze voor een ledikant. Dit is vaak ook even wennen, zo’n klein hummeltje in een groot ledikant! Maar je begint vaak met het bedje bij het voeteneind op te maken, zodat je kindje niet meteen in een grote leegte ligt, maar met de voetjes het einde raakt. Een ledikant heeft ook nog best een aardig lange levensduur, want je kan je kindje daar een aardig tijdje in laten slapen. Zeker tot een jaar of 2/3. Als ze nog klein zijn, kan het matras in het ledikant hoog gezet worden. Zodra ze wat groter worden en de wereld gaan ontdekken buiten het ledikant, moet het matras omlaag.

Van ledikant naar peuter- of kinderbed

Maar dan worden ze toch echt te groot voor een ledikant of er komt een volgend kindje bij in het gezin, waardoor het ledikant weer nodig is. Als je kindje nog erg klein is, kun je er voor kiezen om een peuterbed of een kinderbed aan te schaffen. De afmetingen van een peuterbed en kinderbed zijn 80×160 cm en deze bedden hebben vaak een soort hekje aan de zijkant. Hierdoor valt je kindje niet zo snel uit bed. Een ledikant is vaak 60×120 cm, dus in verhouding gaat je kindje zo niet direct in een mega groot bed over en kan jouw kindje dus rustig wennen aan het overgaan op een groter bed. Natuurlijk kan je ook direct kiezen voor een eenpersoonsbed. Dit bed is net weer groter dan een peuterbed of kinderbed en heeft afmetingen van 90×200 cm.

Hoe is dat bij jou thuis gegaan? Heb jij gekozen voor een kinderbed of ben jij direct overgegaan op een eenpersoonsbed?

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.