Search here...
TOP
Lifestyle

7 dingen die kunnen wanneer je geen baby meer in huis hebt

Baby’s zijn leuk, maar je moet er wel je hele leven en huishouden op aanpassen. Maar er komt weer een tijd dat jij je leven weer stukje bij beetje terug krijgt….

1. Een kleed op de vloer

Je weet dat het babytijdperk voorbij is gekropen wanneer je weer een vloerkleed kunt neerleggen! Ik weet nog goed dat we net ons huis hadden gekocht, de houten vloer in de was hadden gezet en de oudste zei: ‘Kijk mama, hoe mooi ik heb getekend!’ Vol verwondering keek ik naar die 4 strepen pen op mijn houten vloer. ‘En mama, hier ook hoor! Zo kun je het beter zien!’ zei hij nog, terwijl hij daarna wees naar de net geverfde muur. Dan de liters limonade die over de vloer zijn gegaan. Crap. Gelukkig met bijna 3 en 6 is dat voorbij! Ja, wij hebben dus onlangs een vloerkleed gekocht: vrijheid!

2. Tussen de middag op stap

Dat ken je wel: dat getime de hele dag met een baby. Wil je wat leuks doen, dan moet je eigenlijk wel zorgen dat je om 9 uur ’s ochtends in de auto zit hoor, want rond 13.00 uur moet er weer een middagslaap gedaan worden. Op zich lekker, als je toch het plan had in bikini in de tuin te gaan liggen, maar het belemmert best je dagplanning. Heerlijk als je daar gewoon geen rekening meer mee hoeft te houden!

3. Nieuwe meubels

Misschien moet je nog maar even wachten met het uitkiezen van nieuwe binnen en buiten tafels als je kinderen nog erg jong zijn (lees: ik zag mijn jongste laatst met een vork in mijn nieuwe mangohouten bijzettafels harken, toen een stuk kiwi viel *minihartaanval*), maar je kunt best voor een kunststof tuintafel gaan of een nieuwe bank aanschaffen hoor. Nog sterker: je moet waarschijnlijk wel, want die bank is al zo vaak door jouw baby onder gepoept en gespuugd! Oh gosh, je wilt niet weten hoe vaak Biotex mij en andere moeders heeft geholpen!

4. Weg met al die babyzooi

Je kunt eindelijk de zolder vrijmaken van al dat babyspul! Weg met de box, weg met die kleding, weg met het badje. Weg, Weg, Weg! Want eerlijk: er staat ook eigenlijk alleen maar babyspul op die zolder. Wat staat er nou van jezelf? Eén doos met jouw eigen basisschoolknutsels ofzo? Kan ook eigenlijk weg, want wanneer kijk je daar naar? Hoppa.

5. Decoratie waar jij het wilt

Wil jij die kaarsjes op de koffietafel? Lekker doen! De aantrekkingskracht die waxinelichtjes op baby’s hebben, is inmiddels weer verdwenen als het goed is. Plantjes! Overal plantjes neerzetten zonder de aarde overal terug te vinden: heerlijk! Ga lekker los met je decoratie, want het kan weer!

6. Je muren schilderen

Wij hebben dus een heel klein muurtje tussen de gang en de keuken. Zo’n muur was enorm leuk om tegenaan te gaan staan blijkbaar. Hij was dus ook helemaal zwart geworden. Met schoonmaakdoeken was er zelfs niet doorheen te komen, zo smerig! Zo’n muur is dus ook wel super handig als je baby voor het eerst gaat staan natuurlijk. Wij hadden er uiteindelijk maar een kastje tegenaan gezet: probleem opgelost! Maar nu ze groter zijn, kan ik eindelijk de muren weer schilderen. Ongelooflijk hoeveel vlekken die kinderen maken op je muur.

7. Slapen

Het allerbelangrijkste natuurlijk: slapen! De tijd van leven op alleen maar koffie is voorbij! Niet meer iedere nacht op voor flesjes. Gewoon een volle nacht maken! Wat heerlijk!

Lees ook: Ik ben zo’n moeder die…

Heb jij nog iets wat tussen dit lijstje hoort? Drop ’t in de comments!

Mom on Top
TAGS:,

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

1 COMMENT

  • Rory

    Ik moest met een glimlach denken aan mijn aankopen toen ik zwanger / net bevallen was. Er móest een witte bank (ja, je leest het goed) komen. Mijn moeder probeerde mij te weerhouden wat het destijds alleen maar aanwakkerde. Er was een compromis: ik heb gekozen voor een zandkleurige bank (en stiekem was dat toch een veel beter idee). Onze mooie (ecru) Marokkaanse berber hebben we gewoon laten liggen. Handig? Niet echt. Maar ik weigerde om die weg te halen. Dat er een keer een glas port overheen is gegaan (doordat peuter ’t glas per ongeluk omstootte) heeft ervoor gezorgd dat ik de meest briljante oplossing heb ontwikkeld om die vlek weg te krijgen (ja, het is gelukt!)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.