Search here...
TOP
Fitness

Critical Alignment Yoga: een klachtvrij lichaam en rust in je hoofd

Dagelijks krijg je te maken met duizenden prikkels, zijn we druk met werk, het huishouden, de kinderen en noem maar op. We moeten van alles en gunnen onszelf vaak niet de tijd om te relaxen. Of spreek ik alleen voor mezelf? Ik kan dat dus niet: gewoon rustig even één of twee uur op de bank zitten, vind het gauw zonde van mijn tijd en zoek mijn ontspanning dan eigenlijk alleen in sport. Qua sport doe ik aan hardlopen, krachttraining en Ashtanga Yoga. Allemaal sporten waar je je moet blijven focussen. Het helpt mij om mijn hoofd leeg te maken.

Critical Alignment Yoga

Onlangs zag ik de term Critical Alignment Yoga voorbij komen. Een vorm van yoga, waar ik niet bekend mee ben, maar wel heel erg mijn interesse wekte. Critical Alignment Yoga helpt je te leren omgaan met jezelf. We slaan allemaal spanning op in ons lichaam en door middel van yoga leer je dit los te laten. Je leert je geest en lichaam weer met elkaar te verbinden en jezelf een juiste houding aan te leren. Hierdoor krijg je minder klachten in je lichaam en een rustig hoofd. In het dagelijkse leven merk ik toch dat ik vaak verkrampt achter mijn computer of laptop zit en dat mijn hoofd aan het einde van de dag bomvol zit. Soms voel ik me zelfs overprikkeld, dus misschien is deze vorm van yoga wel heel goed voor mij!

Thuis les volgen

Irene Vos van Yoga Ommen is yogadocent en is gespecialiseerd in Critical Alignment Yoga en Therapie en Restorative Yoga. Zij lanceert op vrijdag 26 januari een online programma Critical Alignment Yoga. Dat betekent dus dat je dit gewoon vanuit je huiskamer kunt volgen! Ideaal voor als de kinderen op bed liggen en je zelf niet de deur uit kan bijvoorbeeld. Of als je gewoon niet zo’n type bent, die de deur uit wilt om te sporten.

De lessen

Het online Critical Alignment Yoga programma bestaat uit 10 lessen. De eerste 5 lessen zijn gericht op de onderrug, daarna komen er 4 lessen die gericht zijn op de bovenrug en in de laatste les worden de onderrug en bovenrug gecombineerd behandeld. De lessen duren 30 minuten, dus dat is prima te doen! De laatste les duurt een uurtje, zie het maar als een grande finale. Het programma kost € 139,-. Omgerekend zo’n 14 euro per les.

Uitdaging geaccepteerd!

Mom on Top heeft de uitdaging aangenomen om deze online lessen Critical Alignment Yoga te gaan volgen en ik zal mijn ervaringen hiermee de komende tijd delen. Ik heb dus geen enkel idee wat ik kan verwachten, dus ik ga er echt heel puur in en zal je mijn eerlijke mening gaan geven. Wellicht is het ook iets voor jou? Kijk dan alvast even hier!

Lees ook: Yoga op unieke locaties


 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Yoga Ommen. Mom on Top mag deelnemen aan de online lessen Critical Alignment Yoga, zodat zij haar ervaringen met dit programma kan delen. Mom on Top schrijft altijd vanuit haar eigen oogpunt en wordt hierin op geen enkele wijze door andere partijen beïnvloed.

 

Uitgelichte afbeelding, bron: Canva

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

11 COMMENTS

 • nicole orriens

  Ik heb wel eens yoga geprobeerd maar vind het erg lastig om vol te houden. Ik ben benieuwd wat je van deze vorm gaat vinden.

 • Madelon

  Ik ben erg benieuwd wat je er van zult gaan vinden. Leuk dat je de uitdaging aan gaat. Ik heb het geprobeerd maar vond het zelf niet wat.

 • Jamey

  Wat goed dat je de uitdaging aan gaat! Ik ben helaas niet echt een yoga persoon..

 • Cindy

  Wel handig dat je het online kunt volgen want inderdaad nog wat sport tussen die drukte van de kids krijgen is geen gemakkelijke opgave. Ben benieuwd naar je ervaringen ????
  Cindy onlangs geplaatst…Bekkeninstabiliteit is een b*tch + GIVEAWAY ANITA BABY SHERPAMy Profile

 • Lazy Bird

  Yep, dat is zeker iets voor mij! Ben benieuwd naar je ervaringen, ik gebruik de de Asana Rebel app voor Yoga.

  X Lazy Bird

  • Kimberley
   AUTHOR

   Is dat ook een aanrader, die app? Ik ga het checken ????

 • Rory

  Interessant! Ik heb vroeger aan yoga gedaan (en natuurlijk het mede het kinderyogabordspel ontwikkeld, maar niet als yoga-expert, maar juist als leek en moeder) maar het trekt mij nog steeds. Binnenkort ga ik mij wagen aan hot yoga. Lijkt mij erg spannend. Het klinkt goed, ook dat je het vanuit de huiskamer kan doen. Een vraag die ik dan heb. Hoe weet je of je de oefeningen goed doet? Ik vind het altijd fijn om gecorrigeerd te worden tijdens de les.

  • Kimberley
   AUTHOR

   Wat is hot yoga? Ook iets nieuws? Het online programma is met videomateriaal. Alsof je thuis les krijgt eigenlijk. Verder moet ik het nog gaan ondervinden ????

 • Lien

  Nog nooit van gehoord. Het klinkt als iets dat heel goed zou zijn voor mij. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik yoga een aantal keer geprobeerd heb, maar ik er niet echt rust in vond.

 • Marijke

  Ben benieuwd. Ik ga zelf altijd liever tennissen. Maar kan me wel voorstellen dat het heel goed voor je is

 • Marieke

  Dit klinkt wel heel interessant. Ik heb nog nooit eerder gehoord van deze vorm van yoga.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.