Search here...
TOP
Kids

De rotklusjes van het ouderschap… – tag

Iedere ouder is er wel bekend mee: de rotklusjes van het ouderschap. Van het verschonen van een vieze luier tot nachten niet slapen met zieke kinderen. Je doet het uiteraard met liefde, maar toch doe je het liever niet. Ik deed al eerder mee met de ‘Ik ben zo’n moeder die-tag’. Aukje van Aukjes Wereld bedacht “De rotklusjes van het ouderschap… – tag’ en ik werd getagd door Ingrid van Blogs by Ingrid om deze tag in te vullen met mijn eigen antwoorden.

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Dit is naast een rotklusje ook het meest angstaanjagende gedeelte van het ouderschap. Zeker als je kinderen nog piepklein zijn. Tot hoe ver knip je? Er is altijd die angst dat je in het leven knipt, moet er niet aan denken! Brrrr. Tot ze wat ouder worden en de nagels steviger worden, net zoals hun vechtlust. Ik probeer deze wekelijkse klus altijd te klaren in een bepaalde houdgreep, onder het gejank dat het allemaal pijn doet.

En de teennagels?

Goh, wat een vragen. Die check ik meestal tegelijk met de handnagels. Deze klus is dan nog lastiger te klaren, omdat ze de handen vrij hebben en door het zien van de nagelknipper er een bepaald overlevingsmechanisme geactiveerd wordt. Uiteindelijk win ik wel altijd.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Iedere week probeer ik alles netjes en fris te houden. Soms net iets langer. En als ik al eerder wat kwijlplekken zie ontstaan in het laken, haal ik het direct af. Misschien moet ik een vaste dag voor bepaalde klusjes gaan inroosteren, want ik vergeet soms wanneer ik wat gedaan heb.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Uhm, nooit? Tenzij het in de oorschelp zit, haal ik het weg met een wattenstaafje. Het is heel slecht om met hulpstukken in het oor te poeren. Mijn kinderen zijn gevoelig voor oorontsteking, dus ik ben er heel voorzichtig mee. Oorsmeer zit er niet voor niets, dat weet iedereen tegenwoordig toch wel?

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Dat is een gedeelde job. Mijn man en ik hebben geen ouderwetse rolverdeling thuis. Dat werkt heel prettig. Eigenlijk denk ik zelfs dat hij nog meer in het huishouden doet dan ik. De omgekeerde wereld, grappen we wel eens. We tellen de poepluiers van de dag en maken daar een eerlijke verdeling over. Niet dat we dit inroosteren ofzo, maar als ik er al 2 heb gehad, roep ik dat het zijn beurt is bij de volgende. De kleuter kan zelfstandig alles sinds zijn 3e, dus dat scheelt er weer een.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Oh God, hier ga ik hoor: mijn man. Hij leest mijn blogs, dus ik kan het niet mooier maken dan het is, helaas. Ik ben heel erg chagrijnig als ik ’s nachts wakker word gemaakt en als ik eruit ga, duurt het weer minimaal 45 minuten voordat ik weer in slaap val. Hij is dus vaak de klos, want hij rent even heen en weer en ligt binnen twee tellen weer te slapen. Niet vrijwillig trouwens. Love you schatje!

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Meestal ik. Maar ik werk drie dagen en de afspraken maak ik altijd op een vrije dag. We hebben het grootste gedeelte al gehad met het consultatiebureau. Volgens mij moet ik weer over 6 maanden een keer.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Uitgaan? Wij gaan nooit meer uit eigenlijk. Ik vind het heel storend om andere mensen te moeten vragen om op te passen en ik ken geen oppasmeisje in de buurt. Als ik uit ga, dan ga ik vaak alleen met vriendinnen of de man alleen met vrienden. Dan is er altijd één van ons thuis. Uit eten gaan we wel hoor, maar dan nemen we de kinderen gewoon mee. Mijn man en ik plannen wel altijd rond Valentijnsdag een weekendje samen weg. Zonder de kinderen. Heerlijk uit eten en uitslapen. Dan kan je gewoon weer even heerlijk samen plezier maken, zonder afleiding.

 

Ik geef deze tag graag door aan Naomi van Blog mama van Guusje en Saar.

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

12 COMMENTS

 • ingrid kocken

  super leuk dat je m ingevuld hebt en leuk om je antwoorden te lezen

 • Kiki hasselton

  Ik heb zelf (bewust) geen kinderen en als ik dit zo lees denk ik: goede keuze gemaakt ???? succes allemaal!

 • Lazy Bird

  Heerlijk dat je man opstaat ‘s nachts! Wel jammer dat je zelden samen iets kan gaan doen, ik heb nu een heel arsenaal aan babysits waar ik af en toe een beroep op kan doen.

  X Lazy Bird

  • Kimberley
   AUTHOR

   Dat is fijn!! Hoe ben je daar aan gekomen? Buurmeisjes of via internet?

 • nicole orriens

  Bij was ik ook altijd degene die naar het consultatiebureau ging. Ook omdat mijn man er overdag niet was. Maar de tandarts deed hij, omdat ik zo bang als een wezel ben….

 • Madelon

  Ik vind dit echt een hele leuke tag. Ook erg herkenbaar!

 • Marleen

  Leuk om te lezen!
  Bij mij zal het ander gaan. Ik ga het alleen doen dus geen eerlijke rolverdeling.
  Groetjes,
  Marleen

  • Kimberley
   AUTHOR

   Sterk!!! Mooi besluit! Geniet ervan ????

 • Jamey

  Haha wij doen (nog) alles samen als het gaat om de nacht en luiers. Maar ik ben benieuwd hoe lang dat duurt haha

  • Kimberley
   AUTHOR

   Heel fijn om het samen te doen! Ik hoop dat hij het ook volhoudt ????

 • Laura Martens

  Wat een grappige tag. Ik had deze eerder nog niet gezien eigenlijk! Je hebt het leuk geschreven en ik ben nog geen moeder, maar ik kan het me helemaal voorstellen!

 • MC Kleuver

  Overlevingsmechanisme dat wordt ingeschakeld bij het zien van een nagelschaar ken ik. Nog steeds vind ik het niet leuk. Grappig om even een inkijkje te zien bij jullie 🙂

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.