De rotklusjes van het ouderschap… – tag

De rotklusjes van het ouderschap… – tag

Iedere ouder is er wel bekend mee: de rotklusjes van het ouderschap. Van het verschonen van een vieze luier tot nachten niet slapen met zieke kinderen. Je doet het uiteraard met liefde, maar toch doe je het liever niet. Ik deed al eerder mee met de ‘Ik ben zo’n moeder die-tag’. Aukje van Aukjes Wereld bedacht “De rotklusjes van het ouderschap… – tag’ en ik werd getagd door Ingrid van Blogs by Ingrid om deze tag in te vullen met mijn eigen antwoorden.

Hoe vaak knip je de nagels van je kind?

Dit is naast een rotklusje ook het meest angstaanjagende gedeelte van het ouderschap. Zeker als je kinderen nog piepklein zijn. Tot hoe ver knip je? Er is altijd die angst dat je in het leven knipt, moet er niet aan denken! Brrrr. Tot ze wat ouder worden en de nagels steviger worden, net zoals hun vechtlust. Ik probeer deze wekelijkse klus altijd te klaren in een bepaalde houdgreep, onder het gejank dat het allemaal pijn doet.

En de teennagels?

Goh, wat een vragen. Die check ik meestal tegelijk met de handnagels. Deze klus is dan nog lastiger te klaren, omdat ze de handen vrij hebben en door het zien van de nagelknipper er een bepaald overlevingsmechanisme geactiveerd wordt. Uiteindelijk win ik wel altijd.

Hoe vaak verschoon je het bed van je kind?

Iedere week probeer ik alles netjes en fris te houden. Soms net iets langer. En als ik al eerder wat kwijlplekken zie ontstaan in het laken, haal ik het direct af. Misschien moet ik een vaste dag voor bepaalde klusjes gaan inroosteren, want ik vergeet soms wanneer ik wat gedaan heb.

Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon?

Uhm, nooit? Tenzij het in de oorschelp zit, haal ik het weg met een wattenstaafje. Het is heel slecht om met hulpstukken in het oor te poeren. Mijn kinderen zijn gevoelig voor oorontsteking, dus ik ben er heel voorzichtig mee. Oorsmeer zit er niet voor niets, dat weet iedereen tegenwoordig toch wel?

Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)?

Dat is een gedeelde job. Mijn man en ik hebben geen ouderwetse rolverdeling thuis. Dat werkt heel prettig. Eigenlijk denk ik zelfs dat hij nog meer in het huishouden doet dan ik. De omgekeerde wereld, grappen we wel eens. We tellen de poepluiers van de dag en maken daar een eerlijke verdeling over. Niet dat we dit inroosteren ofzo, maar als ik er al 2 heb gehad, roep ik dat het zijn beurt is bij de volgende. De kleuter kan zelfstandig alles sinds zijn 3e, dus dat scheelt er weer een.

Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt?

Oh God, hier ga ik hoor: mijn man. Hij leest mijn blogs, dus ik kan het niet mooier maken dan het is, helaas. Ik ben heel erg chagrijnig als ik ‘s nachts wakker word gemaakt en als ik eruit ga, duurt het weer minimaal 45 minuten voordat ik weer in slaap val. Hij is dus vaak de klos, want hij rent even heen en weer en ligt binnen twee tellen weer te slapen. Niet vrijwillig trouwens. Love you schatje!

Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen?

Meestal ik. Maar ik werk drie dagen en de afspraken maak ik altijd op een vrije dag. We hebben het grootste gedeelte al gehad met het consultatiebureau. Volgens mij moet ik weer over 6 maanden een keer.

Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan?

Uitgaan? Wij gaan nooit meer uit eigenlijk. Ik vind het heel storend om andere mensen te moeten vragen om op te passen en ik ken geen oppasmeisje in de buurt. Als ik uit ga, dan ga ik vaak alleen met vriendinnen of de man alleen met vrienden. Dan is er altijd één van ons thuis. Uit eten gaan we wel hoor, maar dan nemen we de kinderen gewoon mee. Mijn man en ik plannen wel altijd rond Valentijnsdag een weekendje samen weg. Zonder de kinderen. Heerlijk uit eten en uitslapen. Dan kan je gewoon weer even heerlijk samen plezier maken, zonder afleiding.

 

Ik geef deze tag graag door aan Naomi van Blog mama van Guusje en Saar.

Mom on Top | Getrouwd | Moeder van twee jongens | Hardlopen | Bootcamp | Yoga

  1. Heerlijk dat je man opstaat ‘s nachts! Wel jammer dat je zelden samen iets kan gaan doen, ik heb nu een heel arsenaal aan babysits waar ik af en toe een beroep op kan doen.

    X Lazy Bird

Leave a Reply
Your email address will not be published. *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: