Search here...
TOP
Kids Lifestyle

Ik ben zo’n moeder die..

Wij, moeders, proberen altijd alles onder controle te houden, voor de buitenwereld het perfecte plaatje te creeëren, maar wij zijn ook maar mensen. Wij zijn soms ‘loedermoeders’ en hebben ook af en toe onze ruimte nodig, daarom is de ‘Ik ben zo’n moeder die’-tag in het leven geroepen door Marjo van Mar-Joya : omschrijf tien dingen die jou typeren als moeder. Ik werd vervolgens getagd door Kimberly van Beebs and Moms

Ik ben zo’n moeder die;

Stiekem snoepjes eet

Je kent het vast: je wilt graag dat je kind gezond eet. Snoep heb je wel in huis, maar stiekem eigenlijk alleen voor jezelf. Op de dag eten de kinderen hier brood, fruit, een lekker stukje komkommer of een koekje, dus snoep wordt snel vergeten. En als ze er wél om vragen is het 7 uur ’s ochtends, dus de timing is ook vreselijk slecht. Maar je moet jezelf niet vergeten natuurlijk. Als ze even niet opletten steek ik toch soms even heel gauw een lekker bonbonnetje in mijn mond. ‘Mama, wat eet je daar?’ Uhmmm NIETS! Af en toe een leugentje om eigen bestwil mag heus!

Nog veel gekker is op Marvel

Spiderman is hot. De peuter heeft er alles van! Kleding, posters, actiefiguren, schoolbekers. Maar hij is ook dol op Captain America, Thor, Iron man en noem maar op. Stiekem ben ik zelf ook erg gek op alle verfilmde comics van Marvel (of komt het door die gespierde acteurs..) en kan eigenlijk niet wachten tot de peuter oud genoeg is om ze samen met mij te kijken.

De tablet een uitvinding vindt

Je kan wel blijven zeuren over  ‘de generatie van tegenwoordig’, maar geef toe: ook jij bent af en toe blij als het rustig is in huis. In dit huishouden met twee jongens is het altijd chaos en lawaai en dat magische ding is het enige wat ze stil krijgt. Daarnaast leren de kinderen er ook heel veel van. Zo spreekt de peuter al bijna meer Engels dan Nederlands.

Frozen te vaak heeft gezien

Ik was zo enorm blij toen de licentie op Netflix voor Frozen verlopen was. Let it go! Er waren tijden bij dat we de film minstens twee keer per dag keken en ik kon het echt niet meer aan, maar Netflix kreeg blijkbaar een nieuwe licentie. HELL NO. Ik kan Olaf met zijn ‘warme knuffels’ echt niet meer uitstaan en ik lieg niet als ik zeg dat ik hem minstens 100 keer heb moeten verdragen.

Altijd te laat is met regelen

Een verjaardag bijvoorbeeld. Voor een feestje krijg je een heel jaar de tijd om hem voor te bereiden. Ik hoor moeders altijd al maanden van te voren stressen over de perfecte taart, de cadeautjes, de visite: ‘zet ik het drinken op tafel of schenk ik het zelf voor ze in?’ En ik? Ik bedenk me meestal 3 dagen van te voren dat het tijd wordt voor actie. En dan heb ik echt stress als ik de spullen niet meer kan halen, die ik wilde halen.

De indoorspeeltuin geweldig vindt

Het krijspaleis. Tja, ik vind het geweldig. Ik sta het liefst met de jongens op de trampoline te springen en klauter graag door de tunnels en obstakels heen. Als ik zo om mij heen kijk en al die vaders en moeders zie zitten, die hun kinderen naar binnen hebben gegooid en verder zelf optimaal gebruik gaan maken van de gratis Wi-Fi met een kopje koffie erbij, dan word ik eigenlijk heel verdrietig.

Geen geduld heeft voor samen bakken

Dit is een puntje hoor. Samen bakken. Dit heb ik echt moeten leren. Iedere keer dat vingertje in het beslag of de hele keuken onder de chocola. Nee, dan deed het liever zelf. Maar dan heet het niet meer “samen bakken”, dus ik heb me er overheen gezet. Het maakt me niet meer uit hoe zijn koekjes en taartjes eruit zien: hij heeft ze gemaakt en ze smaken net zo lekker. En de keuken? Die maakt papa wel schoon, Ha!

Soms de luier overlaat aan de kinderopvang

Oke, ik hoop niet dat de juffen meelezen nu, maar het is waar. Het is echt niet rot bedoeld, maar soms heb je gewoon net de kinderen helemaal aangekleed, jasjes en schoentjes aan, je hebt haast om naar je werk te gaan en dan ruik je hem: de grote bonus. Waarom ook echt altijd op dat moment? Ze doen het erom hoor. Het komt niet vaak voor, want ik vind het heel vies als ze in een vieze luier zitten, maar ik heb het dus wel eens zo gedaan.

Haar kind met een prop in zijn schoen heeft laten lopen

Je weet toch wel, in die nieuwe schoenen? Daar zitten toch altijd proppen papier in de neuzen? Nouja, het kan zijn dat ik ooit in één schoen vergeten ben de prop eruit te halen. Ik snapte al die tijd niet waarom hij zo ging huilen als ik de schoenen aan deed. Hij kon toen nog niet lopen hoor, dus de schoenen waren meer voor de sier, dat geeft me een iets minder schuldgevoel. Ik check tegenwoordig dus drie keer voordat ik ze nieuwe schoenen aantrek. Oeps.

Vroeger dacht dat iedereen haar kind wilde stelen

Het klinkt misschien gek, maar toen ik voor de eerste keer moeder werd, was ik best wel overbezorgd. Ik vond het heel moeilijk om mijn baby aan iemand anders te geven. De oudste werd twee maanden te vroeg geboren en in die maanden hebben we best veel meegemaakt. Daarom verloor ik hem geen seconde uit het oog. Zelfs in de supermarkt durfde ik het winkelwagentje, met hem erin, niet op meer dan één meter afstand van mij neer te zetten. Ik dacht dat andere mensen hem zouden meenemen. Inmiddels is dat echt over hoor!

En nu wil ik een twist geven aan deze tag en twee papa’s taggen die tien dingen omschrijven die hun typeren als vader, dus de ‘Ik ben zo’n vader die’-tag. Ik tag Niels van Tips voor Papa’s . Succes! Ik ben benieuwd naar jouw antwoord.

Lees ook: 7 dingen die kunnen als je geen baby meer in huis hebt

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

14 COMMENTS

 • De Flopvader

  Haha, dat van die prop papier… ????
  De meeste mama’s zouden dit ‘verhaal’ in de kast steken en nooit durven uithalen.
  Leuk dat je het durft vertellen want het is zowel zielig als hilarisch.

  • Kimberley
   AUTHOR

   Ach, iedereen overkomt zoiets wel eens. Ik kon nog wel 50 andere dingen bedenken ????

 • Kimberly

  Leuk! Ik ben zo’n moeder die de Wi-Fi onveilig maakt trouwens omdat m’n kind me al ruim 2 jaar steeds weg stuurt zodra ik bij haar spelende lichaam in de buurt kom. Thuis is voor mama, nu ben ik met m’n vriendje aan het spelen krijg ik te horen ????

  • Kimberley
   AUTHOR

   Ja maar zij zit natuurlijk alweer in een andere fase. Die ga ik ook nog krijgen ????

 • MC Kleuver

  Wat een super leuke blog. Ik pak nog steeds stiekem snoepjes. Snel als er niemand thuis is naar beneden sluipen, de kelder in en zo snel mogelijk als kan weer naar boven. Niemand die het door heeft.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pingback: Mom on Top: De lelijke, eerlijke waarheid van een vierjarige on 10 november 2017

Pingback: De rotklusjes van het ouderschap... - tag | Mom on Top on 10 november 2017

Pingback: 6 sport gadgets waar ik geen genoeg van krijg | Mom on Top on 10 november 2017

Pingback: Voor altijd een Nike familie | Mom on Top on 10 november 2017

Pingback: Pauperpapa, waar ga ik de mist in bij het vaderschap? - Tips voor Papa's on 10 november 2017

Pingback: 7 dingen die kunnen wanneer je geen baby meer in huis hebt | Mom on Top on 10 november 2017

Pingback: WIN | Codi de dansende RoboDino | Mom on Top on 10 november 2017

Pingback: dingen die je krijgt te horen als jongensmoeder | Mom on Top on 10 november 2017

Pingback: Ik ben zo'n vader die... 10 dingen die mij typeren als Papa on 10 november 2017