Search here...
TOP
Health Lifestyle

Dit zijn jouw 5 goede voornemens voor 2023!

Goede voornemens 2023

Jongens, het jaar is voorbij gevlogen! Zat je net nog in bikini, zit je nu alweer aan de glühwein! Tijd om even stil te staan bij hoe het jaar was en wat je voor volgend jaar graag ziet. Om je daarbij te helpen heb ik alvast een top 5 met goede voornemens voor jou gemaakt. Kan ik dat voor jou doen? Ja, dat kan! Want deze goede voornemens zijn essentieel voor een blij leven!

1. Meer ‘nee’ leren zeggen

Met alleen maar aardig zijn kom je nergens. Sterker nog: het schijnt dat aardige mensen minder leuk gevonden worden. Tegengas moet je af en toe geven. Nee zeggen betekent je grens aangeven. Zeg je altijd maar ‘ja’, terwijl je liever ‘nee’ doet, dan laat je mensen over je heen lopen. Dit gaat je uiteindelijk niets opleveren en hierdoor kan je uiteindelijk zelfs psychische of lichamelijke klachten krijgen, zoals een burn-out. Nee is oké! Leer vaker nee te zeggen! Je zult merken dat je daar relaxter van wordt.

2. Ga vaker in de week sporten

Dat sporten gezond voor je is, weet je natuurlijk allang! Toch kan het best een uitdaging zijn om de stap te zetten om te sporten. Welke sport moet je kiezen? Ga je alleen? Wanneer ga je sporten en hoeveel keer per week? Als je dat allemaal hebt bedacht, moet je het plan gaan uitvoeren en ook zorgen dat je gaat. Klinkt allemaal best heftig als je het zo allemaal leest, maar in de praktijk moet je gewoon gaan!

Trek je sportschoenen en joggingbroek aan en gaan! OTTO heeft hele leuke sportkleding, als je nog sportkleding zoekt. Lekker een rondje hardlopen of wandelen? Liever een lesje binnen volgen? GO! Iedere keer dat je bent geweest, merk je dat je lekker in je vel zit, je hoofd leeg is en je lichaam lekker heeft gepresteerd! Persoonlijk ook één van mijn goede voornemens van 2023, want ik hou het ook niet altijd vol.

3. Leef in het moment

Misschien herken je het wel: je leeft altijd uit naar een moment of een dag die nog gaat komen. Ondertussen is het wel zo dat je vergeet in het moment te leven. Geniet van elk moment die je hebt. Als dat betekent dat je niet graag naar werk gaat, kies een andere baan! Ga doen wat je leuk vindt! Waardeer de kleine dingen in het leven, maar zorg ervoor dat je een leven leeft waar je elk moment eigenlijk wel van kan genieten.

4. Toon waardering voor anderen

Niemand vindt het leuk om negatieve kritiek te krijgen of vervelende opmerkingen. Let er eens op of je anderen wel laat weten hoe goed ze het doen. Geef eens vaker een compliment, zeg een vaker ‘hallo’ tegen een vreemde op straat die je passeert. Jouw glimlach kan een ander zijn dag maken. Zo wordt jouw wereld en die van een ander meteen een stuk zonniger.

5. Stop met je lichaam te vervuilen

We zijn nog niet klaar met de goede voornemens! Nee, we komen namelijk elke dag met chemicaliën in contact of krijgen de verkeerde voedingsstoffen binnen. Tuurlijk is het heerlijk om je af en toe te laten gaan en moet je ook leven, maar ga eens kijken wat je kunt veranderen. Je lichaam is je tempel en door alle rommel kun je een verstoorde hormoonhuishouding krijgen, moe worden of cholesterol opbouwen bijvoorbeeld. Ga eens proberen low tox te leven! Vervang je schoonmaakproducten, shampoo, handzeep door producten zonder chemicaliën. Stop met roken, je kan het echt wel! Stop met voorbewerkt voedsel te eten. 1 stap tegelijk!

Je zult merken dat als je deze goede voornemens gaat naleven, je een fantastisch 2023 tegemoet gaat en een nog beter 2024!

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.