Search here...
TOP
Persoonlijk

Help! De fitmom in mij is kwijt!

Al een aantal weken ben ik aan het broeien op dit artikel. Elke keer kwam er wel tekst maar niks paste goed, want ik kan mezelf op dit moment nou echt niet vergelijken met een fitmom. Ja, ik heb na mijn bevalling 12 km Mudmasters gerend, maar dat was ook wel ongeveer het enige sportieve geweest in bijna 9 maanden. 

Hoe kan dat nou?

Voor mijn zwangerschap was ik er van overtuigd dat ik het direct weer op zou pakken. En nu 9 maanden na mijn bevalling voel ik me alles behalve fit en word ik best ongelukkig als ik in de spiegel kijk of op de weegschaal sta. De knop moet om. Ik wil weer fit(mom) worden!

Wie ben ik?

Laat ik mij overigens eerst nog even voorstellen: ik ben Bianca. 27 jaar en moeder van 2 kindjes: een dochter van 2,5 jaar en een zoon van bijna 9 maanden. Vroeger heb ik veel gesport o.a atletiek, voetbal en schaatsen, maar dit verzwakte steeds meer door blessures. Hierdoor ben ik in één jaar 16 Kg (!) aangekomen. Sindsdien heb ik weinig gesport. Wel heb ik enkele pogingen gedaan om iets af te vallen, maar nooit succesvol. Het sporten stond op 0, tot de zwangerschap van mijn eerste. Wat voelde ik me fit en wat was ik actief. Zo besloot ik ook dat ik 6 weken na mijn bevalling begon met sporten. Buiten in de open lucht met een groep onder begeleiding van een trainer. En wat ging dat lekker zeg! 2 keer in de week vaste avonden even knallen. Ik voelde me fitter dan ooit en zat goed in mijn vel ondanks dat er qua gewicht niet veel af ging. Ik had zelfs een doel gezet. Mud Masters 2017. Ik trainde en trainde en trainde. En was er van overtuigd dat ik het kon. Tot mijn man en ik een wens voor een 2e kindje kregen. 

Mud masters 2017

Tijdens Mud Masters was ik 10 weken zwanger. Ik heb de editie vanaf de kant gevolgd. Ook ben ik met 6 weken direct gestopt met sporten. Het voelde niet goed. Ik was continu bang en gaf nog maar 10%. Bang om een ketllebell in mijn buik te krijgen of te vallen. Bij mij is het alles of niets. En zo stopte ik dus en tot op heden ben ik nog steeds gestopt.  Ja, op Mud masters 2018 na. Na een korte voorbereiding, heb ik die voornamelijk op doorzettingsvermogen en kracht gelopen. In ieder geval niet op conditie. 

Lees ook hoe je het beste kunt trainen voor Mud Masters

En nu?

Nu stond ik sinds lange tijd weer eens op de weegschaal. En ik schrok. Zwaarder ben ik niet geweest, indien ik niet zwanger was.  Ik voel me helaas niet fit, maar heb me tot nu toe ook de tijd niet gegund om te sporten. De knop moet om: ik moet gezonder eten en veel meer bewegen. Zeker nu ik van een zeer actieve baan geswitcht ben naar een semi-kantoorbaan.  

Komende maanden ga ik dit proces met je delen. Gewoon een echte mamma van 2, die struggelt met tijd en mogelijkheden, maar die er wel weer alles aan wilt doen. Ga je me volgen in dit proces?

Lees ook: Toen raakte ik verslaafd aan sporten

Mom on Top

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.