Search here...
TOP
Supplementen

Het Herbalife ontbijt: 21 dagen shaken voor meer energie

Het moederschap. Je krijgt er zoveel moois voor terug: wallen, oververmoeidheid en slapeloosheid. Geintje, ik ben gek op mijn jongens, maar uitslapen komt er nooit van. Moe, maar gelukkig, zeg ik vaak. Toch is het heel belangrijk om energie te hebben en vitaal te blijven. Als ik moe ben, merk ik vaak dat ik chagrijnig word en dat heeft weer effect op het gezinsleven. Als rusten geen mogelijkheid is, moet je andere manieren zoeken om energie uit te halen, dus ben ik 21 dagen lang het Herbalife 3-stappen ontbijt gaan nemen. Hoe dat ging? Dat ga ik je vertellen!

Wat is Herbalife?

Christiano Ronaldo *kwijl*. Ten minste, dat was het eerste dat ik zag, natuurlijk. Op de posters, met een shake in zijn hand. ‘Voeding voor kampioenen!’ en daar wil ik ook graag bij horen.

Herbalife werd opgericht in 1980 en bestaat dus al 38 jaar. Herbalife is marktleider in de wereld van voedingssupplementen en maaltijdvervangers. Het is zelfs zo dat 1 op de 3 maaltijdvervangers die dagelijks wereldwijd verkocht worden een Herbalife smoothie is! Tot 10 jaar geleden waren ze vooral bekend als ‘afslankproduct’, maar daar is de laatste jaren verandering in gekomen.

Herbalife richt zich namelijk op gezondheid en je goed in je vel voelen door de juiste voeding te eten en je lichaam in balans te brengen. Veel sporters gebruiken het dan ook. Dat laatste trok mij erg. Enige tijd geleden ben ik al begonnen met proteïne na het sporten, voor meer spieropbouw en behoud, maar hoe fijn is het dan om het ontbijt er ook op af te kunnen stemmen? Zelfs aan vegetariërs, veganisten en mensen met een intolerantie is gedacht.

Het 3-stappen ontbijt

Het ontbijt bestaat dus uit drie zaken: De Formula 1 voedingsshake, Instant theedrank met kruidenextracten en de Aloë Mango drank. De F1 is een maaltijd van hoogwaardige proteinen uit melk en soja en bevat essentiële mineralen en vitaminen. De theedrank bevat cafeïne, bevordert je concentratievermogen en is calorie-arm. En je verfrist deze twee met de Aloë Mango drank. Dit ontbijt vervangt dus je normale ontbijt. Je zou met dit ontbijt ook gewicht kunnen verliezen, maar dan vervang je twee maaltijden door een shake. Dat is dus iets wat ik absoluut niet wil, met mijn al aardig lage BMI (lees: altijd op ondergewicht, ook al eet ik de hele dierentuin leeg). Nee: energie, spierbehoud en gewichtsbehoud, dat is wat ik wil.

Het vulde niet zo

De eerste dag was ik enthousiast begonnen met de basic shake: sojamelk en F1, gevolgd door een kopje kruidenthee, dat ik vervolgens afbluste met de Aloë drank, maar het vulde niet zo. Na een half uur stierf ik van de honger en ging ik alsnog ontbijten. Gewoon nog een heel ontbijt. Dit was niet echt de bedoeling, geloof ik. Nu heb ik een hele snelle stofwisseling en een actief leven, dus ik moest gewoon een andere strategie vinden. Je snapt dat ik vervolgens direct de supermarkt geplunderd had. Spinazie, bananen, kiwi’s, peren, alles wat me maar lekker leek in de F1.

Nieuwe ronde

Op zondagochtend geef ik twee uur training, dus ik moest een goed vullende shake maken. Ik maakte een shake met sojamelk, spinazie, banaan en peer. Lekker groen, lekker gezond. En deze heeft mij de hele ochtend niet in de steek gelaten. Top! Vervolgens ben ik gewoon iedere dag een andere shake gaan maken. De één lekkerder dan de anders trouwens hoor. Ik heb niet echt een gevoel voor lekkere combinaties, heb ik al gemerkt, maar mijn Herbalife-coach Barbara deelde bijna dagelijks lekkere recepten om te maken. Dus inspiratie is er genoeg!

De Herbalife app met coach

Tijdens het gebruik van dit ontbijt kan je ook gebruik maken van de Herbalife app. Hierin kan je je voortgang checken, je gewicht registreren, doelen stellen en contact opnemen met je coach, als er vragen zijn of als je een bestelling wilt plaatsen. Heel handig als je er even niet uitkomt bijvoorbeeld.

Mijn overtuiging

Op dit moment zit ik op dag 21 van het ontbijt en kan ik zeggen dat ik er echt meer energie van krijg. Vanmiddag reed ik na een dagje kantoor naar huis. Normaal gesproken zou ik afgedraaid zijn, maar nu was ik niet eens een beetje moe. Ik voel me fitter en fijner en ik wil dit eigenlijk blijven voortzetten. Echt heel fijn deze producten!

Wil jij gratis een proefpakketje testen?

Ik mag 10 proefpakketjes weggeven, bestaande uit zakjes vanille shake voor 1 week + tabletjes Thermo Complete. Hoe leuk is dat? Kan je meteen kijken of het ook werkt voor jou. Wil jij dit? Klik dan gauw op deze link en geniet ervan!

| Dit artikel bevat een samenwerking met Herbalife coach Barbara. Mom on Top mocht 21 dagen het ontbijt uitproberen, geeft hierover haar eerlijke mening en wordt hierin niet beïnvloed door derden

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

9 COMMENTS

 • lodi

  Nast het ontbijt eet je gewoon? Of niet? wan dat zou ik zo gaan missen, het kauwen op brood en ander eten als ik shake zou proberen denk ik. In heb wel eens shake gedaan de kwark,d at was erg lekker en goed vullend.

  • Kimberley
   AUTHOR

   Deze shake vervangt alleen mijn ontbijt, de andere twee maaltijden blijven zoals gewoon. Dat zou ik ook niet volhouden anders hoor ????

 • Debbythechocoholic

  Ik heb al zoveel gehoord over Herbalife, maar sta er niet achter. Ik geloof niet in shakes en verkies toch vaste voeding dat écht vult. In het verleden ben ik al vaak gecontacteerd door Herbalife, zowel om te producten te kopen als ze te verkopen.

  • Kimberley
   AUTHOR

   Ieder zijn ding. Ik ben voor het eerst niet moe en heb een aandoening waardoor ik altijd moe ben, dus voor mij werkt het ☺

 • Hippiemeisje

  ooit ook mee begonnen, gelukkig terug mee gestopt….

  Dat is mijn ervaring en mijn mening , een ander mag gerust iets anders denken.

  Lekker was het wel, dat zeker. ????

  • Kimberley
   AUTHOR

   Wat is de reden dat je gestopt bent?

 • Fijn dat je er lekker fit van aan het worden bent. Ik heb er al veel goeds over gehoord.

 • Jamey

  Ik hoor zoveel goeds over Herbalife. Misschien moet ik het toch maar eens proberen.

 • Mariëlle

  Het klinkt als een prima dieet. Zelf heb ik gemerkt dat ik de shakes na 3/4 dagen zat wordt. Daarom probeer ik af te vallen met normale voeding. Hier moet je uiteindelijk toch weer op overstappen, dus net zo makkelijk. Als je wel houdt van shakes en niet wilt nadenken over wat je moet eten om af te vallen is dit zeker wel een goede oplossing.
  Mariëlle onlangs geplaatst…Waarom jij Black Panther echt gezien moet hebbenMy Profile

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.