Search here...
TOP
Sporttips

Hardlopen: samen of alleen? De vijf voordelen!

Ken je dat? Dat gevoel dat je niet goed weet of je nu alleen moet gaan hardlopen of samen? Als je samen gaat hardlopen is het sowieso belangrijk dat je een partner kiest die aan jou gewaagd is, tenzij je loopt voor de gezelligheid natuurlijk. Ik wil je graag een handje helpen bij je keuze, daarom zet ik voor jou de vijf voordelen op een rij van alleen lopen en van samen lopen.

Alleen hardlopen: de voordelen

1. Eigen tempo

Als je alleen hardloopt kan je je eigen tempo bepalen. Niemand die zegt dat je sneller moet lopen of langzamer. Wil je even uitlopen na een aantal kilometer, dan zeurt er niemand over het verknallen van een ‘Pr-etje’.

2. Als muziek in je oren

Heb je thuis een heerlijk Spotify-lijstje voorbereid, dan kan je die heerlijk afluisteren tijdens het hardlopen. Ik vertelde je al eerder welke lijstjes mijn favorieten zijn tijdens het hardlopen.

3. Antilope op het asfalt

Heb je een doel in je hoofd? Bijvoorbeeld sneller worden op de 5 of 10 kilometer? Ga los! Zorg dat je deze doelen haalt. Lekker doen, zonder dat iemand met zijn tong op het asfalt je probeert bij te houden.

4. Meer zien van de omgeving

Je ziet alles, als je ten minste niet de hele tijd op je klokje kijkt. Kijk naar het weiland om je heen, de natuur, de rust. Het zorgt ervoor dat je hoofd leeg wordt.

5. Een leeg hoofd

Ja, die noemde ik al net. Doordat je even nergens aan hoeft te denken, behalve aan doorgaan, heb je aan het einde van de rit een leeg hoofd en een voldaan gevoel.

Samen hardlopen: de voordelen

1. Veiligheid

Als je samen gaat lopen, vooral ’s avonds, voel je je veilig. Zeker als je alleen door de polders of bossen loopt. Als je alleen loopt, loop je toch bepaalde routes liever niet misschien.

2. Gezelligheid

Het is gezellig om samen te lopen. Niet dat je heel veel bij kan kletsen terwijl je loopt, maar een klein praatje zit er zeker wel in.

3. Afleiding

Onlangs ben ik zelf voor het eerst gaan lopen met een vriendin. Ik dacht nooit dat ik dit prettig zou vinden, maar tijdens de ronde waren we zo bezig met proberen bij te kletsen, dat die 5 kilometer veel korter leek dan normaal. Door de afleiding, vergeet je je af te vragen hoelang je nog moet. Tipje dus!

4. Backup

Je hebt iemand die je motiveert om door te gaan. Je kan je natuurlijk niet laten kennen als je met z’n 2 hardloopt, dus blijf je allebei net doen alsof je die kilometers met twee vingers in je neus rent en anders sleept je loopmaatje je er wel doorheen.

5. Bewijs

Heb je samen die super snelle ronde gelopen? Dan heb je dus een ooggetuige met wie je mooi kan opscheppen over de rondetijd. Daarna kan je heerlijk nakletsen over de route, hoe het ging en nieuwe doelen stellen.

 

En? Hoe denk jij er nu over? Samen lopen of toch alleen?

 

Mom on Top

Kimberley

Owner Mom on Top | Mom of three | Health | Momlife | Fitness | Beauty

«

»

6 COMMENTS

 • Kiki Hasselton

  Ik vind hardlopen echt verschrikkelijk, maar ik ben altijd jaloers op de mensen die het wel doen. Dus: respect!

 • Inge

  Ik ben zo vreselijk jaloers op je sportieve levensstijl! Nu ben ik nog volop aan het revalideren van wat knieoperaties maar hoop ook echt weer de draad op te pikken, dan kies ik in het begin toch best voor samen, voor de veiligheid.

 • Melissa

  Liever alleen. Eigen tempo, eigen muziek. Maar motivatie van vriend is wel weer fijn.
  Melissa onlangs geplaatst…Gratis/Koopjes #97My Profile

 • Merel

  Ik vrees dat ik beter alleen kan lopen, want ik heb (wat hardlopen betreft) de conditie van een verschrompelde druif. Praten én rennen? Zit er voor mij even niet in. Maar zonder gekheid: handig overzicht, ik kan me goed voorstellen dat je sommige routes liever samen met een ander rent dan alleen. Hier in de buurt is het nogal stil ’s ochtends en het lijkt me best eng langs bepaalde stukjes te rennen. Of voortbewegen, in mijn geval 😉
  Merel onlangs geplaatst…Blogaward | Sunshine Blogger Award 2018My Profile

 • Rory

  Uhm, helemaal niet vrees ik. Ik heb niets met hardlopen. Ooit een keer met H. meegevend en voor we de straat uit waren, was ik alweer terug. Ik ben echt heel sportief (ook al fiets ik niet). Bodyshape, Hot Yoga, Insanity. Alles doe ik. Bij voorkeur alleen trouwens. Het is natuurlijk wel een groepsles, maar afspreken om samen te gaan. Liever niet. Ik wil alles zelf kunnen bepalen. Voor, tijdens en na de les kletsen met de aanwezigen: wel heel leuk.
  Rory onlangs geplaatst…Kom je naar het feestje van Dirk Scheele?My Profile

 • Judith Jasper

  Ik vind samen heel gezellig, maar heb dan ook wel een echt fijne loop partner. Anders ga ik met de hond, heb ik een speciale riem voor. Ook leuk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.