Search here...
TOP
Health

Ik zocht hulp bij de diëtist om af te vallen

In mijn vorige blog stelde ik mij voor en vertelde ik dat ik hulp heb gezocht bij de diëtist. Eerlijk zijn over wat ik allemaal at vond ik moeilijk en nog steeds. Maar ik heb de eerste stap gezet. Lees je mee?

Ik schaamde mij voor mijn eetpatroon

Ik kon gelukkig al gauw terecht bij de diëtist. Ze had gevraagd of ik een eetdagboekje wilde bijhouden, maar dit heb ik niet gedaan. Ik schaamde me te erg om op te schrijven wat ik allemaal onder mijn neus schoof. Inmiddels is dat niet meer zo en durf ik prima te zeggen dat ik bijna elke ochtend bij de supermarkt stopte om croissantjes of iets dergelijks te halen en dat at. Elke dag! En dan ook nog veel brood en een chippie ging er ook elke dag wel in. 

Gelukkig vond ze het niet erg dat ik het dagboek niet heb gemaakt, want nadat we erover gesproken hadden was het wel duidelijk waar het probleem lag. We besloten om 2 dingen aan te pakken;

  1. Een normaal ontbijt bestaande uit 2 sneetjes volkoren- of speltbrood met beleg naar keuze of 150 ml soja yoghurt met 45gr cruesli
  2. Elke dag een stuk fruit eten. Nu hoor ik je denken dat fruit is toch niet zo moeilijk. Nou, ik kan je zeggen dat het nog steeds niet lukt. En deze afspraken zijn in september gemaakt. 

Ook wil ze graag dat ik meer eiwit binnen krijg en adviseert ze dat ik bij het ontbijt ook een glas sojadrink neem. 

Lees ook wat je kunt doen tegen eetbuien

De diëtist pakte mijn voeding flink aan

Met goede moed ga ik, maandags natuurlijk haha, aan de slag. Het ontbijt met yoghurt en cruesli en die sojadrink valt zwaar. Maargoed, afspraak is afspraak. Ik pak mijn lunch, die mag op zich nog bestaan uit whatever ik wil, maar ik besluit 3 broodjes mee te nemen naar mijn werk. Ook neem ik een stuk fruit mee, want afspraak. Die is bedoeld als tussendoortje rond 10 uur. Maar ik weet nu al dat dat lastig wordt aangezien tussen 9u en 13u het drukste moment van de dag ligt. Op werkdagen gaat dit ritme wel aardig. Het lukt me nog niet om dat stuk fruit elke dag te nuttigen maar 3 van de 7 keer wel is best oké, vind ik zelf. Ik haal nog wel een aantal keer een lekker broodje. Helaas, want als ik die dan genuttigd heb baal ik weer van mezelf. Maar goed, working on it. Het is niet meer dagelijks en dat is een vooruitgang en daar moeten we op focussen. 

Voeding en sport gaan goed samen

Ook ben ik met mijn zus en een stel vrienden naar de crossfit box meegesleurd. Mijn zus vroeg mij al weken mee, maar elke keer kaatste ik de bal terug. Ik zei haar te stoppen met zeuren, want hoe meer ze bleef zeuren hoe langer het zou duren voor ik mee zou gaan. Uiteindelijk was het mijn eigen keuze te gaan. De workout was pittig want ik had al zo lang niets gedaan, maar de sfeer in de box was echt heel fijn. De coach was lief en hielp waar nodig en de groep was ook chill. Dit smaakte dus naar meer en ik besluit een 10 rittenkaart te kopen. Ik, Tessa, koopt een 10 rittenkaart om te sporten. De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ik heb de keuze gemaakt om eerst de 10 rittenkaart te nemen om te proberen, te ontdekken of ik het leuk zou vinden en bovenal of ik het vol zou houden te gaan. Tenslotte betaal je per les met die 10 rittenkaart dus is het ook niet zo’n ramp om een week niet te gaan. 

Lees ook waarom jij groepslessen zou moeten nemen

Heb jij wel eens hulp gehad van een diëtist?

Mom on Top

«

»

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.