Het BBQ seizoen is weer geopend en daar zijn we natuurlijk heel blij mee, want dat betekent lange, zwoele avonden buiten. Onder het genot van een heerlijk hapje en drankje. En of we daar aan toe waren!
Meer zielen, meer vreugd
Hoe gezellig is dat, lekker met je gezin buiten eten. Genieten van een zelf omgedraaid hapje en een heerlijk verkoelend drankje. Wij doen dat eigenlijk te weinig. Of doen het liever als we visite krijgen. Dan staan de mannen de hele avond lekker met zijn allen bij de barbecue vlees te draaien en de vrouwen genieten van een lekker wijntje of watertje, terwijl ze bijkletsen. Het is sowieso altijd gezellig als er eten op tafel komt.
Welke BBQ heb jij?
Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten barbecues in omloop. Van de kleine campingbarbecues, tot hele grote buitenkeukens. Een buitenkeuken is wel echt heel prachtig, je kunt daar vaak nog veel meer op koken en bakken dan alleen vlees, maar het moet ook weer schoongemaakt worden. Wat een werk! Je kunt beter voor een tussenweg gaan, zoals de Kamado Grill vanΒ Kamado Express bijvoorbeeld. Dit is een zeer populaire keramische barbecue, die dus ook komt in diverse maten. Super handig in gebruik en zo schoon te maken! Via de webshop kan je trouwens ook andere barbecue artikelen aanschaffen, maar ook heerlijke recepten vinden.
Bewust nadenken over eten is hip
Tegenwoordig leven we in een tijd waarbij we steeds meer gaan nadenken over vitaliteit enΒ gezonde producten, zo ook op de BBQ. Het barbecueΓ«n gaat niet meer alleen over grote steaks omdraaien met dikke klodders saus erbij. Het is een leuke uitdaging om Γ³Γ³k een gezonde maaltijd neer te zetten. Ten tweede ga je barbecueΓ«n als het warm is, dus heerlijke gezonde salades erbij is een must (zonder mayonaise natuurlijk). Ik heb ook nog een heerlijk en gezond recept, gemaakt door Shanna van De Kokende Zussen, voor je gevonden. Kan je die meteen uitproberen op jouw BBQ!
Gamba Spiesjes
Benodigdheden:
- 300 gram wokgarnalen (ontdooid)
- 10 gram peterselie (krul)
- 3 stuks rode pepers
- 5 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
Voorbereiding
Ontdooi de garnalen. Hak de peterselie fijn en pers de knoflook. Snijd vervolgens de pepers door midden en verwijder de zaadlijst. Eventueel kan je de zaadlijst ook laten zitten, maar dan is het eenΒ stuk pittiger!
Dep de garnalen droog en plaats deze in een grote ovenschaal, zodat ze goed kunnen worden verspreid. Meng de garnalen met de peterselie, rode pepers, knoflook en olijfolie. Laat dit minimaal een half uur intrekken.
Bereiding
Wanneer de garnalen goed zijn ingetrokken kan je de garnalen rijgen aan een spiesje. Er passen ongeveer 5 garnalen op een spiesje. Grill de garnalen op de barbecue of in een grillpan. De garnalen zijn goed wanneer ze niet meer glazig zijn, maar stevig witroze vlees hebben.
Deze heerlijk gemarineerde garnalen zijn ook lekker als tapas hapje of in een wokschotel. Eetsmakelijk!
4 COMMENTS
Melissa
7 jaar agoWij BBQ-en nooit omdat ik daar slecht tegen kan. Wij hebben daarom enkel een grillplaat waar we ook een hoop mee kunnen
nicole orriens
7 jaar agoIk ben zelf niet zo’n fan van garnalen, maar grappig dat die dus ook op de barbecue kunnen. dat wist ik niet.
Joanne
7 jaar agoIk ben zelf geen garnalen liefhebber, maar geloof wel dat mensen dit lekker zullen vinden met alle kruiden!
Joanne onlangs geplaatst…Outfit | Houndstooth flare pants
marjolein westerbaan
7 jaar agoWe hebben een kleine Tafelweber en ook een grote BBQ voor the real deal. Bij ons thuis is het een mannending en inderdaad met veel salades